Cum slăbești când ai copii - Cele mai mari greșeli pe care le faci. Cori Grămescu: Practică foarte comună la mamele cu copii mici

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Elina Fairytale)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Elina Fairytale)

Cori Grămescu a explicat cum te poți ține de dietă atunci când ai copii și care sunt cele mai mari greșeli pe care le faci.

"Cum să îţi maximizezi şansele de a respecta un program de slăbire atunci când ai copii? Programul celor mici este adeseori o provocare reală pentru mame, iar preferinţele lor alimentare dictează adeseori întregul meniu de familie. Iată câteva sfaturi simple care te pot ajuta să slăbeşti atunci când încerci să jonglezi cu responsabilităţile vieţii de familie: 

Foloseşte timpul petrecut în parc cu cei mici ca să fii activă fizic. De prea multe ori, părinţii duc copiii în parc ca să se joace, dar ei stau pe o bancă şi butonează telefonul. De la a merge în jurul locului de joacă până la a face exerciţii undeva lângă zona în care cei mici interacţionează - ai opţiuni diverse să creşti nivelul de activitate fizică pentru tine. 

"Este una dintre sursele majore de calorii suplimentare"

Nu termina mâncarea din farfuria copilului. Este una dintre sursele majore de calorii suplimentare în dieta mamelor şi un obicei extrem de perturbator pentru adulţi. Este o practică foarte comună la mamele cu copii mici, de până în 6 ani, dar este extrem de nociva atunci când vrei să slăbeşti pentru că aduce adeseori calorii suplimentare semnificative. 

Alimentaţia copiilor trebuie aliniată cu nevoile tale nutriţionale, nu invers. Copiii au o preferinţă nativă pentru alimente dulci şi moi, respingând alimentele cu gust amar sau acru ori alimente dure, ce trebuie respectate. Este nevoie de răbdare şi perseverenţă ca cei mici să îşi formeze obiceiuri alimentare sănătoase, iar copiii învaţă prin imitarea comportamentului adulţilor.

"Copiii nu au nevoie de astfel de produse"

Dacă în familie se mănâncă echilibrat, şi copiii vor deprinde până la urma obiceiul de a mânca la fel. Meniul de familie trebuie să plece de la acest principiu, NU de la ce "cere" copilul să mănânce - el evident că va cere cu precădere alimente moi şi dulci - piureuri, mămăligă, făinoase şi dulciuri - dacă nu este educat în alt fel. 

Nu cumpăra în casă dulciuri, crănțănele şi sucuri. Copiii nu au nevoie de astfel de produse (până la vârsta de 4-5 ani nu au nevoie de zahăr adăugat în niciun fel) şi este imposibil să ţii vreo formă de dietă când ai casa plină de ciocolățele şi biscuiţi. Stabileşte o structură în care o dată pe săptămână să ieşiţi în familie la o cofetărie sau gelaterie şi explică-le celor mici că e pentru binele tuturor. 

Organizarea este esenţială când ai copii - fă-ţi cumpărăturile în mod organizat, de preferinţă sâmbătă, şi găteşte de 2 ori pe săptămână pentru toată familia, având un plan de mese pe care îl respecţi. Copiii au mare nevoie de rutină şi predictibilitate, iar faptul că tu înveţi să ai o structură clară a meselor te scuteşte de efort suplimentar şi timp pierdut întrebând fiecare membru al familiei ce vrea să mănânce", a explicat Cori Grămescu pe Facebook.

Citește și: 

Cori Grămescu atrage atenția: Renunţaţi cât mai repede la aceste abordări! Nu vă ajută să slăbiţi

"Aud foarte des asocierea asta între programele de restricţie calorică şi beneficiile pentru sănătate. Multă lume care se chinuie cu câteva kilograme în plus peste standardul estetic se tot agaţă de ideea că a fi slab e ceva sănătos în mod automat.  Antrenorii de fitness care vând planuri alimentare foarte restrictive caloric au tendinţa să demonizeze cu orice preţ un procent de grăsime corporală mai mare de 2 cifre. Nutriţionistele care pe fond suferă ele însele de tulburări alimentare recomandă ţinte de greutate corporală vecine cu subponderabilitatea.

Aşadar, care este adevărul? Când e sănătos să slăbeşti? 

În toate modelele de studiu, slăbirea depăşeşte riscurile asociate cu obezitatea. Practic, dacă te încadrezi în categoria de BMI corespunzătoare obezităţii, comorbiditatile obezităţii (diabet, reducerea mobilităţii articulare, hipertensiune şi steatoza hepatică) depăşesc cu mult riscurile asociate slăbirii de orice fel, aşa că în acest caz se recomandă să se prioritizeze slăbirea. 

În cazul persoanelor care sunt supraponderale, fără a fi obeze, discuţia trebuie să se poarte în funcţie de modificările statusului metabolic. În situaţii de rezistenţă la insulină sau sindrom metabolic, ori instalare a hipertensiunii arteriale, slăbirea este recomandată însă dintr-o perspectivă de corectare a stilului de viaţă şi menţinere în timp a rezultatelor. Adică e important să slăbeşti, dar e mai important să slăbeşti sănătos, într-o formulă în care să te  ajute să îţi îmbunătăţeşti stilul de viaţă în ansamblu - să creşti activitatea fizică, să gestionezi corect stresul, să ai un meniu echilibrat şi aliniat cu obiectivul de slăbire şi să ai o abordare coerentă pe termen lung." Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel