Cum slăbești dacă suferi de obezitate. Cori Grămescu, strategie: "Ținem aportul de glucide într-un palier optim pentru a domoli rezistența la insulină"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a explicat care este strategia ei de slăbire când vine vorba de obezitate.

"Strategia mea de slăbire pentru obezitate porneşte de la cauzele principale ale obezităţii: 

- dezechilibre hormonale, de obicei rezistenta la leptină şi insulină

- nivel crescut cronic al inflamaţiei şi al hormonilor de stres 

- sedentarism generalizat 

- dis-regulare emoţională 

- meniu zilnic care este complet dezechilibrat, cu consum crescut de alimente care induc foamea şi poftele alimentare agresive. 

Aşa că, atunci când ghidez clienţii în procesele individuale de slăbire, în funcţie de aria în care au cele mai mari dezechilibre, pornim cu un plan alimentar personalizat prin tehnologie cu ajutorul căruia ţinem aportul de glucide într-un palier optim pentru a domoli rezistența la insulină, creştem aportul de fibre pentru a stabiliza digestia şi fluctuaţiile glicemiei, creştem aportul de proteine într-un parametru optim pentru stabilizarea apetitului şi începem să implementăm rutine care susţin reducerea stresului, reglarea emoţională şi o stare generală de bine", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cinci pași în lupta cu kilogramele

"Primul şi cel mai important pas în obezitate este să implementezi mesele de sine stătătoare. Să nu sari peste mese, să nu ronţăi chestii pe la muncă sau la televizor. Mergi pe trei mese principale şi cel mult două gustări pentru început, dar ţine-te de ele. 

Al doilea pas e să mănânci legume la fiecare masă, câte 12-15 linguri de legume uşoare, gătite dietetic - dovlecei, ciuperci, varză, ardei, roşii, fasole verde, mazăre, castraveţi, morcovi, vinete. Mănâncă-le la fiecare masă. Te vor ajuta să echilibrezi pofta de dulce. 

Al treilea pas e să mănânci o porţie de proteine slabe cât podul palmei, la fiecare masă - pui, curcan sau pește. Te vor ajuta să echilibrezi senzaţia agresivă de foame. 

Al patrulea pas e să mergi pe jos sau să faci zilnic 30 de minute de bicicletă staţionară. Nu prea contează ce faci, important e să te mişti - te va ajuta să nu te mai lupţi cu oboseala şi să îţi recuperezi tonusul mental. 

Al cincilea pas e să dormi cel puţin șapte ore pe noapte. Renunţă la TV şi social media seara - te destabilizează şi îţi pierzi timpul fără să absorbi nimic real. Culcă-te devreme şi reglează-ţi ritmul de viaţă într-o formulă care să îţi permită să te trezeşti dimineaţa cu mintea limpede. 

Renunţă complet la alcool. Foarte multă lume bea constant alcool, ceea ce influenţează drastic modul în care mănâncă şi mai ales modul în care corpul răspunde la mâncare şi foame. Renunţă cât mai repede la el", spunea Cori Grămescu, în urmă cu ceva timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel