Dacă vrei să slăbești fără să ții o anumită dietă, trebuie să știi că există un aliment care te poate ajuta mai mult decât te-ai fi gândit.
Pentru a pierde în greutate, nu este nevoie să ţii o dietă strictă şi să reduci drastic consumul de alimente, susţin nutriţioniştii. În schimb, ar trebui să optăm pentru un meniu cu alimente sănătoase şi hrănitoare.
Ouăle sunt printre cele mai importante alimente capabile să contribuie la reducerea în greutate, a declarat nutriţionistul britanic Ron Anthony, pentru publicaţia The Sun. Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care mănâncă ouă de cel puţin trei ori pe săptămână sunt mai puţin expuse de a suferi de obezitate şi de excesul de greutate şi de niveluri ridicate de colesterol rău în sânge.
Acest lucru se datorează faptului că proteina din ouăle de găină are o compoziţie optimă de aminoacizi, care este cea mai apropiată de compoziţia aminoacizilor din proteina corpului uman. Gălbenuşul, la rândul său, conţine fosfolipide, care au efect lipotrop, optimizează metabolismul grăsimilor şi previne apariţia ficatului gras, scrie Rador.
În plus, pentru a menţine sănătatea inimii şi a vaselor de sânge şi pentru a echilibra greutatea, expertul recomandă adăugarea în dietă a uleiului de măsline şi măsline, legume proaspete, peşte şi fructe de mare, carne şi cereale integrale.
Citește și:
Cum poți să slăbești 10 kilograme
"Ca să slăbiți eficient și corect 10 kilograme, mai ales în condițiile în care avem un punct de pornire cu multă grăsime pe corp și o masă musculară redusă, prima etapă de program trebuie dedicată creșterii procentului de masă musculară. Exerciții cu greutăți mai mari pentru îmbunătățirea calității masei musculare reprezintă baza programului de sport, cu sesiuni de steady cardio cu puls 120-130.
"Deficitul caloric nu trebuie să fie mai mare 200-300 kcal pe zi"
În etapa aceasta, deficitul caloric nu trebuie să fie mai mare 200-300 kcal pe zi pentru a asigura substratul energetic necesar creșterii nivelului de masă musculară, iar dieta ar trebui să fie cu conținut moderat de carbs și ceva mai multe proteine. În această primă lună, obiectivul este ca scăderea în cm să fie mai mare decât scăderea în kg și ţintim către o scădere de circa 3 kg, însă ne interesează să avem constanța alimentară cu meniul (fără dulciuri, snacks calorice sau alcool) şi să creștem cantitatea de legume consumate şi numărul de ore de somn.
În a doua lună, începem să ciclizăm carbohidrații, trecem către o rutină de antrenament bazată de mișcări de rezistență dinamică şi începem să încorporăm o rutină cardio de intensitate mai mare, cu obiectivul de a începe să reducem din greutate şi din centimetri în ritm mai susținut.
Tranziția către etapa de menținere
A treia lună, odată cu atingerea obiectivului de greutate, înseamnă tranziția către etapa de menținere, cu focus pe integrarea în stilul de viața non-dieta a programului de sport de intensitate mai redusă, a principiilor alimentației sănătoase şi a momentelor de răsfăț culinar într-o variantă care să nu destabilizeze corpul.
Următoarele 2-3 luni sunt despre fixarea acestui sistem de control flexibil, conectarea cu propriul corp şi înțelegerea ancorele motivaționale la care putem apela pentru a ne menține motivația de a fi atente la corpul nostru şi de a nu recădea în automatisme comportamentale care să ne conducă la a ne îngrăşa din nou", a explicat, în urmă cu ceva timp, Cori Grămescu pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu