Ți-e teamă să speli pernele din puf pentru a nu le strica? Iată cum trebuie să procedezi, atât în cazul în care optezi pentru spălarea manuală, cât și în cazul în care alegi mașina.
Îţi sugerăm să pui câte două perne la un ciclu de spălare, pentru a menţine balanţa şi să foloseşti un detergent pentru haine delicate, scrie cumsa.ro. Înainte să le bagi la spălat, asigură-te că ai scos şi husele. După aceea, examinează-le atent pentru ca în acestea să nu existe vreo gaură pe unde poate să iasă puful sau fulgii.
De asemenea, te sfătuim să nu foloseşti detergent pudră, pentru a evita lipirea acestuia. Este indicat să foloseşti apă fierbinte sau apă rece. Asigură-te că selectezi programul de spălare al hainelor delicate. Te sfătuim să clăteşti pernele de două ori folosind programul de clătire. După ce le-ai scos din maşina de spălat, pernele trebuie puse la uscat cât timp sunt umede, pentru a nu îşi pierde formă.
Vezi și: De ce să pui o aspirină în mașina de spălat. Este foarte eficientă
Vei avea nevoie de apă caldă, detergent lichid, un lighean şi un prosop de baie. Ar fi bine să le verifici înainte pentru a te asigura că nu există găuri în perne, pe unde ar putea ieşi puful. Ligheanul trebuie umplut cu apă caldă, iar apoi va trebui să pui 2 linguri de detergent lichid. Amestecă apa foarte bine pentru ca detergentul să se dizolve, iar apoi pune pernele în apă timp de 5 minute.
Pernele trebuie presate în apă, pentru a începe curăţarea propriu zisă. Apasă-le uşor, iar la final clăteşte-le foarte bine până ce va ieşi doar apă curată. Uscarea se poate face la soare sau la aer și trebuie să le întorci din oră în oră şi să aranjezi fulgii, pentru ca aceştia să se usuce în totalitate.
BONUS: Ce se întâmplă cu hainele, dacă pui bicarbonat în apa în care le speli
Pentru o extra-curăţare, adaugă în apa în care speli rufele o jumătate de ceaşcă de bicarbonat pentru a face detergentul lichid de rufe să acţioneze mai puternic. Un echilibru mai bun al pH-ului apei va face hainele mai curate, mai proaspete. Puteţi adăuga o jumătate de ceaşcă de bicarbonat la ciclul de clătire al maşinii.
De asemenea, pentru a îndepărta grăsimea şi resturile de alimente de pe farfurii, oale şi tigăi, poți folosi tot bicarbonatul. Pentru cratiţele cu grăsime uscată, mai întâi înmuiați-le în apă cu detergent şi bicarbonat. Apoi, puneţi bicarbonat pe un burete umed şi frecaţi.
Cum CUREȚI petele de pe CADĂ. Ai nevoie de două INGREDIENTE banale din BUCĂTĂRIE
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu