Cum sunt alungați turiștii din România. Mirela Matichescu: Ca să înțelegeți cât de ușor se manipulează / video

arhivă personală
arhivă personală

Rețelele socializare au fost împânzite de imagini de tip fake news: „Sunt munți de alge pe litoralul românesc!”

În ultimele zile, rețelele sociale au fost împânzite de imagini și videoclipuri care sugerează existența unor „munți de alge" pe litoralul românesc, în special în stațiunea Mamaia. Aceste postări au provocat o reacție rapidă din partea autorităților locale și a reprezentanților industriei turistice, care au clarificat situația și au cerut publicului să nu se lase păcălit de informații false.

Apele mării din Mamaia sunt curate și sigure pentru turiști

Contrar imaginilor alarmiste răspândite online, apa mării și nisipul din Mamaia sunt curate și sigure pentru turiști. Mirela Matichescu, managerul OMD Mamaia Nord, a subliniat că nu există „munți de alge" pe plajă, iar imaginile respective par să fie filmate în zone unde algele sunt temporar depozitate pentru a fi ulterior încărcate și îndepărtate. Acest proces de curățare este o procedură standard și nu afectează calitatea plajelor destinate turiștilor.

Mirela Matichescu, managerul OMD Mamaia Nord, a adus în discuție problema manipulării opiniei publice prin intermediul acestor imagini false.

„Ca să înțelegeți cât de ușor se manipulează astăzi. Oamenii sunt manipulați pentru a pleca spre alte destinații turistice din afara României. Uitați cât de curată este apa și cât de limpede este! Vă așteptăm să veniți la mare! Nu vă lăsați manipulați!”, a zis Mirela Matichescu, managerul OMD Mamaia Nord.

Pentru a contracara dezinformarea, au fost publicate imagini oficiale care arată starea actuală a plajelor din Mamaia. Aceste fotografii și videoclipuri arată o apă limpede și un nisip curat, contrazicând în mod clar imaginile false care au circulat pe internet. Autoritățile locale invită turiștii să vină pe litoralul românesc și să se bucure de condițiile excelente oferite, asigurându-i că plajele sunt bine întreținute și pregătite pentru sezonul estival.

Iată imagini filmate de Mirela Matichescu, managerul OMD Mamaia Nord:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel