Există sute de milioane de spam-uri pe internet. Ele conțin informații greșite și minciuni, dar cu toate acestea au ”succes” fiind distribuite de oameni care nu reflectează asupra lor nici un moment.
Cel mai nou spam distribuit masiv în România a apărut înainte de startul campaniei electorale și se vrea a fi un avertisment cu privire la o nouă metodă de operare a hoților. Ar fi vorba de obiecte promoționale în care s-ar fi ascuns chip-uri care transmit un semnal către un computer. Astfel hoții vor ști în orice moment unde sunt victimele lor."In diverse locuri frecventate: statii de benzina, parcaje, supermarketuri, se distribuie gratuit mici cadouri, aparent promotionale, pt. autoturism: portchei, mascote, etc.
NU LE ACCEPTA!!!!!!Ele contin un CHIP de urmarire (candva numai in filme vedeam asa ceva…), cu ajutorul caruia hotii stiu totul despre tine: unde te afli, cand esti acasa, unde-ti stationeaza masina, etc..In lipsa ta iti intra oricand in casa, te ataca la iesirea de la banca, iti fura masina, etc.Este vorba de o retea europeana de criminali, pornita din Romania, un nou sistem infractional!In Olanda oficialitatile au apelat la mijloacele mass-media spre a informa paturi cat mai largi ale populatiei.
Informeaza-ti si tu prietenii si cunostintele !!!!”
Psihologul Hanibal Dumitrașcu are o explicație inedită cu privire la apariția acestui mesaj. El consideră că a fost dat cu scopul da a ține oamenii în casă în ziua alegerilor parlamentare.
”Aceste mesaje se bazează în general pe anxietatea colectivă. Au un efect de contagiune foarte puternic și manipulează. Acest tip de mesaj caută se creeze emoții puternice. Prin manipulare se induce un anumit tip de comportament care nu este conștientizat. Dacă oamenii vor crede că dacă ies din casă li se va întâmpla ceva rău, că obiectele promoționale conțin chip de urmărire, atunci se va crea teamă. Nu se vor mai duce la întâlniri cu candidații sau la evenimente. Cred că se urmărește prezența scăzută la vot”, a spus Hanibal Dumitrașcu pentru De Ce News.
Oficial, nu s-a înregistrat nicio plângere legată de un astfel de mod de operare. ”Pentru ca o bandă de hoți să opereze astfel necesită o investiție destul de mare. Până acum nu au fost probleme”, au declarat pentru De Ce News reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu