Cum te ajută un cub de gheață să scapi de migrene

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Știai că poți tratata chiar și cele mai puternice migrene cu un simplu cub de gheață?

Aplicarea unui cub de gheață pe zona dureroasă, fie că vorbim de ceafă, frunte sau tâmple, în cazul migrenelor persistente, este o metodă simplă și neinvazivă care poate înlătura pe moment disconfortul. Iată cum poți proceda:

Metoda 1: Aplicarea cubului de gheață pe gât

Înfășoară cubul de gheață într-o cârpă subțire sau într-un prosop mic pentru a evita contactul direct cu pielea, care poate provoca arsuri de frig. Așează cubul de gheață înfășurat pe partea din spate a gâtului, exact unde craniul întâlnește coloana vertebrală (regiunea occipitală). Ține-l acolo timp de aproximativ 15-20 de minute. Repetă dacă este necesar: Poți repeta acest proces la intervale regulate, asigurându-te că faci pauze pentru a evita deteriorarea pielii.

Metoda 2: Aplicarea cubului de gheață pe frunte sau tâmple

Înfășoară cubul de gheață într-o cârpă subțire sau într-un prosop mic. Aplică pe frunte sau tâmple! Așează cubul de gheață înfășurat pe frunte sau pe una dintre tâmple, în funcție de locul unde simți cea mai mare durere. Ține-l acolo timp de 15-20 de minute.Repetă dacă este necesar: Poți repeta acest proces, asigurându-te că faci pauze pentru a proteja pielea.

Pe lângă metoda cubului de gheață mai poți mânca, pe moment, și o înghețată. Experții care au derulat un studiu de caz cu ani în urmă au demonstrat că o înghețată este mai mult decât binevenită atunci când te doare capul.

De ce funcționează această metodă

Vasoconstricție: Aplicarea de gheață poate provoca constricția vaselor de sânge, ceea ce poate reduce fluxul sanguin și inflamația în zona afectată, ameliorând astfel durerea.

Ameliorarea durerii: Gheața poate acționa ca un anestezic local, reducând temporar senzația de durere.

Alte sfaturi pentru gestionarea migrenelor

Hidratare: Asigură-te că bei suficientă apă, deoarece deshidratarea poate declanșa migrene.

Întuneric și liniște: Stai într-o cameră întunecată și liniștită, deoarece lumina și zgomotul pot agrava migrenele.

Tehnici de relaxare: Practică tehnici de relaxare, cum ar fi respirația profundă, meditația sau yoga pentru a reduce stresul și tensiunea.

Medicamente: Dacă metodele naturale nu funcționează, medicamentele pentru migrene, fie eliberate fără prescripție medicală, fie pe bază de rețetă, pot fi de ajutor. 

Dacă migrenele sunt frecvente sau severe este important să consulți un medic pentru o evaluare completă și un plan de tratament personalizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel