Urmărește emisiunea live


Cum te vindeci de anxietate generalizată. Află care este cel mai eficient tratament

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Dacă vrei să fii una dintre acele persoane curajoase care spun „M-am vindecat de anxietate generalizată!”, citește rândurile care urmează. Ți-am pregătit câteva sfaturi prețioase, care te vor ajuta să scapi de toate stările de neliniște, ce par fără sfârșit.

 

Alegeri prezidentiale 2024

Anxietatea generalizată este caracterizată de îngrijorări excesive și incontrolabile, privind evenimentele din viața de zi cu zi. Tulburarea este întâlnită la 5-9% din populație, manifestându-se, în special, la femei.

Anxietatea ia naștere în adolescență sau la începutul vârstei adulte și are un impact negativ asupra tuturor segmentelor vieții cotidiene. Persoanele care se confruntă cu îngrijorare excesivă tind să aibă probleme în îndeplinirea sarcinilor de la locul de muncă sau de acasă, fiindcă starea prin care trec este aproape imposibil de controlat. Acestea întâmpină dificultăți în a se concentra pe alte sarcini, iar performanța de la locul de muncă sau de la școală/facultate este mult diminuată. Mai mult, pot interveni oboseala, insomniile și stările permanente de agitație de nerăbdare, dar și anumite tulburări somatice (nod în gât, tensiune musculară, migrene, simptome gastrointestinale).

M-am vindecat de anxietate generalizată! Iată cum

Ține cont de următoarele sfaturi, pentru a scăpa de anxietatea generalizată.

Notează toate emoțiile negative

Atunci când treci prin stări de agitație și îngrijorare, notează ceea ce simți. Trebuie să ai la îndemână un pix și o foaie, pentru a scrie tot ce îți trece prin minte. În dreptul fiecărui gând, notează dacă este sau nu în controlul tău. În cazul în care apare o emoție pe care nu o poți controla, rostește următoarea afirmație: „Am făcut tot ce am putut. Nu îmi mai rămâne decât să observ gândul, fără să îl judec și totul va trece. Va fi bine”.

Ține un jurnal al recunoștinței

În fiecare seară, înainte să adormi, notează-ți cel puțin trei lucruri pentru care ești recunoscător. Te poți gândi la lucruri mici, nesemnificative sau la lucruri mărețe. Orice îți dă un sentiment pozitiv este bun. Recunoștința te va ajuta să devii optimist și să te bucuri de lucrurile pe care le ai deja.

Meditează sau roagă-te

Fie că alegi să meditezi sau să te rogi divinității, te vei simți mai bine. În timpul meditației, concentrează-te pe respirație și pe felul în care aceasta acționează asupra corpului tău. Inspiră și expiră lent, iar relaxarea nu va întârzia să apară.

Rostește și următoarea rugăciune:

„Bunul Părinte Efrem, foarte adesea mintea mea este cuprinsă de întristare şi mi se pare că inima îmi e ca o frunză bătută de vânt, ce este cu totul nestatornica. Puţină linişte pe care o am mi se spulberă la cea mai mică frică pe care o întâmpin şi, puţin câte puţin, aceasta simţire se preschimbă în spaimă şi panica. Aceasta cuprinzându-mă, mă paralizează cu totul, iar sufletul meu se simte pierdut şi al nimănui. Doar cuvintele de rugăciune mai domolesc întrucâtva această stare şi îmi îngăduie să răsuflu în întunericul şi spaima ce mă cuprind.

Ajută-mi şi mie cu grăbire, Sfinte Părinte Efrem, căci nu ştiu ce să mai fac şi la cine să mai merg. Tu înţelegi mai bine ca oricine starea în care mă aflu, pentru că ţie ţi-a fost înmiit mai greu atunci când te batjocoreau, te schingiuau şi te ucideau acei oameni cu inimi păgâne. Pune şi în inima mea o picături din răbdarea şi tăria ta mucenicească şi astfel, tămăduieşte-mă şi întremează sufletul meu cel zdrobit de pătimirea fricii şi a mâhnirii. Deschide-mi şi mie cale senină, spre a împlini în viaţa mea învăţătura Evangheliei, şi mă izbăveşte de toată slăbiciunea şi nestatornicia minţii şi a inimii.

Ajută-mă să înţeleg din viaţă şi pătimirile tale care este puterea poruncilor Domnului Hristos, ca şi eu, împlinindu-le după putere, să dobândesc măcar şi puţin dintru dragostea şi înţelepciunea ta nepierătoare. Pentru marea şi nespusa ta bunătate, fii şi mie prieten, dumnezeiescule Efrem, împreună-călătorind cu mine în răstimpul vieţuirii pământeşti, că, povățuindu-mă şi luminându-mă în chip tainic, să pot ajunge în Împărăţia cea Veşnică, unde străluceşte de-a pururi cu razele dragostei Preasfânta şi de viaţă făcătoarea Treime, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt.

Amin.”

Odihnește-te și renunță la ecranele luminoase înainte de culcare

Dacă obișnuiești să pierzi nopțile, este imposibil să nu te confrunți cu anxietate. Încearcă să adormi mai devreme și renunță la ecranele luminoase cu cele puțin o oră înainte de culcare.

Stai departe de situații stresante înainte de a adormi

Nu te certa cu partenerul/partenera înainte de culcare și amână conversațiile cu prietenii pentru ziua următoare. Cu cât ești mai liniștit/ă înainte să adormi, cu atât vei evita crizele de spasmofilie. Alege să petreci timp cu tine, să meditezi, să citești o carte sau să asculți muzică relaxantă, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel