Cum ții graurii departe de cireși. Metode banale și eficiente

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să ții graurii la distanță pentru a te putea bucura cum se cuvine de delicioasele cireșe, ai câteva metode la îndemână. 

Una dintre cele mai des întâlnite păsări de la noi este graurul, o pasăre de mărime mijlocie şi foarte gălăgioasă. Penele au reflexe metalice verzi-violete şi vârfurile gălbui, iar masculul deţine un guler de pene mai lungi în jurul gâtului, potrivit romanianeimblanzita.ro. Graurul seamănă cu mierla neagră, dar are coada scurtă și o alură mai zveltă.

Graurul trăieşte în grupuri mari în apropierea zonelor agricole, în păduri de stejar, în livezile satelor și în parcurile orașelor. Se hrăneşte cu insecte, fapt care ajută culturile agricole, dar este și un mare consumator de fructe: cireşe, caise, coacăze, struguri.

Metode de a ține graurii la distanță

Cea mai eficientă metodă de a ţine aceşti grauri la distanță este să folosești o plasă specială. Asigură-te că foloseşti rame de lemn pentru a ţine plasa la depărtare de cireşe, potrivit cumsa.ro.

Sperietoarea de grauri este eficientă, însă păsările se obişnuiesc cu această metodă. Asigură-te că o schimbi periodic sau adaugi lucruri care să ţină graurii la depărtare, de exemplu cele strălucitoare. O altă soluţie este să le oferi păsărilor o sursă de hrană. Fă-o departe de cireşi şi oferă-le seminţe de floarea soarelui sau de porumb.

Experţii mai recomandă folosirea unui spray împotriva păsărilor. Nu este toxic şi nu afectează recolta de cireşe.

O altă soluţie este să legi 7-8 CD-uri mai vechi cu o aţă, iar pe urmă să le agăţi în coroana cireşului. Vântul se va ocupa de restul problemei, deoarece CD-urile vor reflecta lumina şi păsările vor fi alungate.

Vezi și: Insecticid natural împotriva căpușelor. Cum îl prepari

Cum faci o sperietoare de grauri

Asigură-te că foloseşti un cadru rezistent, deoarece sperietoare trebuie să reziste la vânturi, ploaie, dar şi la călduri destul de mari. Folosește un lemn de esenţă tare. Hainele pe care le alegi trebuie să fie cât mai colorate. Umple-le cu paie, iar apoi capsează capetele astfel încât acestea să nu iasă. Dacă ai o perucă veche şi colorată, ar fi bine să o foloseşti. Vântul va ajuta sperietoarea să ţină graurii la distanţă.

La final, poți să ataşezi şi nişte lucruri vechi care ar putea face zgomot. De exemplu, casolete din aluminiu sau tăvi de dimensiuni mai mici. Poţi agăţa şi nişte CD-uri vechi.

Vezi și: Plantele care produc oxigen noaptea. Îți vor curăța aerul din casă

Cum și când se taie liliacul. Cele mai importante reguli

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel