Cum trăiesc salvatorii din Elveția ai Roșiei Montane

Îmbrăcaţi în blugi şi tricouri la demonstraţii, activiștii împotriva proiectului Roșia Montană se arată îngrijoraţi de sărăcia locuitorilor din Apuseni. Asta nu înseamnă că aceiaşi protestatari n-ar avea o situaţie materială mai mult decât confortabilă. Este şi cazul lui Stephanie Roth, ecologista născută în Elveţia, posesoare de cetăţenie franceză şi elveţiană. Din poziţia de finanţator al organizaţiei Eco Ruralis, le-a făcut o promisiune importantă locuitorilor din Roşia Montană: „Voi lupta cu tot ce am”. Până acum, singurul ajutor primit de locuitorii din zona Roşia Montană a fost un sfat: să înceapă să trăiască din culesul şi vânzarea murelor care cresc în Apuseni.

Ecologista, crescută şi educată în Regatul Unit, nu le-a spus, în schimb, minerilor că, dacă şi-ar ţine promisiunea că va lupta pentru ei cu tot ce are, aceştia ar trebui să conteze în perioada următoare pe un milion şi jumătate de euro. Atât valorează una dintre proprietăţile familiei Roth din Sudul Marii Britanii, scoasă recent la vânzare de Edina Genevieve Roth, mama activistei. Casa este situată în zona de litoral Milford on Sea, din comitatul Hampshire, în imediata vecinătate a uneia dintre cele mai exclusiviste zone din Regatul Unit: Isle of Wright, cea mai mare insula britanică, care de-a lungul vremii a fost locația multor celebrităţi şi figuri publice, inclusiv a Reginei Victoria.

 Conac tradițional englezesc, în valoare de 1,6 milioane de euro

Casa pusă în vânzare de mama lui Stephanie Roth este visul oricărui agent imobiliar: un conac tradiţional englezesc cu o suprafaţă utilă de 150 de metri pătraţi, pentru care familia Roth cere 1.350.000 de lire sterline, adică 1,6 milioane de euro. Fotografiile din anunţul de vânzare a proprietăţii arată că familia Roth renunţă la o casă absolut splendidă, cu dotări de lux: 5 dormitoare, o cameră de zi, o cameră de primire, o sufragerie, o cameră pentru mic-dejun, mai multe garaje şi clădiri anexe, inclusiv una pentru grădinar. Fiecare cameră este decorată cu piese valoroase, care ar putea să fie oricând vedete într-un documentar despre stilul burgheziei britanice: şemineuri, mobilă de colecţie, tâmplărie din lemn veritabil, instalaţii de bucătărie şi baie de ultimă generaţie. Proprietatea include şi o grădină amenajată cu meticulozitate englezească, dar şi o terasă de unde viitorul proprietar va putea admira coasta litoralului din Sudul Marii Britanii.

Vânzarea casei nu reprezintă, o problemă majoră pentru Stephanie Roth, întrucât aceasta va avea la dispoziţie celelalte proprietăţi ale familiei, inclusiv pe cea din Berlin, unde poate locui între campaniile pentru Roşia Montană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel