Urmărește emisiunea live


Cum tratăm arsurile solare. Olga Simionescu: Leacurile băbești nu se mai folosesc. Principalul factor pentru cancerul de piele

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Cum tratăm arsurile solare și cât de periculoare sunt acestea. De ce nu folosim iaurt sau alte leacuri băbești pentru a trata arsurile solare.

Cum tratăm arsurile solare. Arsura solară este o inflamație a pielii, dureroasă, care se simte fierbinte la atingere. Apare adesea la câteva ore după ce ați stat prea mult timp la soare.

Puteți obține ameliorarea arsurilor solare prin măsuri simple de autoîngrijire, cum ar fi administrarea de analgezice și răcirea pielii. Dar poate dura câteva zile până când arsurile solare se estompează.

Prevenirea arsurilor solare pe tot parcursul anului prin folosirea protecției solare sau prin alte obiceiuri de protecție a pielii este importantă pentru toată lumea. Este deosebit de important atunci când vă aflați în aer liber, chiar și în zilele răcoroase sau înnorate.

De ce nu se mai folosesc leacurile băbești pentru a trata arsurile solare

Prof. dr. Olga Simionescu, medic primar dermatovenerologie, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL de ce nu trebuie să tratăm arsurile solare cu leacuri băbești. 

”Leacurile băbești nu se mai folosesc pentru că sunt produse mult mai bune, mai moderne. Leacurile băbești se foloseau când nu aveam creme de protecție solară și nu aveam cu ce să tratăm arsura solară. Produsele băbești erau de foarte multe feluri, de la iaurt, ovăz, gălbenele, lămâie, varză, aloe vera, uleiuri naturale, gheață, castraveți. 

În principiu, se căuta o cale de a liniști inflamația, de a liniști arsura. Iaurtul producea și o barieră. Era răcoros și prevenea suprainfecția. La o arsură solară este un risc mare de a dezvola infecții. Nu le recomand sub nicio formă. Avem metode mult superioare pentru a trata arsurile solare”, a explicat prof. dr. Olga Simionescu, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Arsurile solare, simptome

Simptomele arsurilor solare pot include:

- Piele inflamată, care arată roz sau roșu pe pielea albă și poate fi mai greu de văzut pe pielea brună sau neagră

- Piele care se simte caldă sau fierbinte la atingere

- Durere, sensibilitate și mâncărime

- Umflături

- Vezicule mici, pline de lichid, care se pot sparge

- Dureri de cap, febră, greață și oboseală, dacă arsura solară este severă

- Ochi care se simt dureroși sau cu nisip

Orice parte expusă a corpului - inclusiv lobii urechilor, scalpul și buzele - se poate arde. Chiar și zonele acoperite se pot arde dacă, de exemplu, hainele au o țesătură lejeră care lasă să treacă lumina ultravioletă (UV). Ochii, care sunt extrem de sensibili la lumina UV a soarelui, se pot, de asemenea, arde.

Simptomele arsurilor solare apar adesea la câteva ore după expunerea la soare.

Citește continuarea pe: https://www.dcmedical.ro/cum-tratam-arsurile-solare-cancer-de-piele_645250.html?fbclid=IwAR0cgqEdCTsCeqNJn2r4FXhahp3XjIHjBnSnNIFg0tFqMuXZKgNf1OL0Yfk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel