Cum va fi România afectată de repoziționarea puterilor lumii. Chirieac: Există o temere uriașă

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la România TV unde a vorbit despre noua axă de putere care se conturează. 

Războiul din Orientul Mijlociu aduce o nouă axă de putere în lume: Rusia-China-Iran. Analistul Bogdan Chirieac a vorbit despre acest subiect explicând cum poate această poziționare a puterilor lumii să afecteze România. 

„Noi suntem de partea bună a acestei repoziționări. Incredibil! Noi suntem în partea occidentală, suntem pe linia de demarcație între cele două blocuri care se conturează: pe de o parte blocul occidental, pe de altă parte cel oriental, sau blocul democrațiilor liberale și, de partea cealaltă, blocul capitaliștilor autoritari sau dictatoriali: Rusia și China. Punem aici și Iranul care este tot o teocrație, e ceva special, o conducere dictatorială a unor lideri religioși. 

În mod normal frontiera trebuie întărită. Frontiera este România de astăzi. E cumva situația în care se găsea Austria în timpul Războiului Rece. Ea era placa turnantă între lumea liberă și lumea comunistă și a avut foarte mult de câștigat.

Asta era partea de avantaj, că este în graniță. Dezavantajul este că dacă sare fiertură, se poate întâmpla să mai sară și pe tine pentru că întâi sare pe graniță, unde e România, și apoi se duce, dacă se mai duce, până în centru. Deci până ajunge la Paris, Berlin, Bruxelles, mai durează.", a spus Bogdan Chirieac. 

Creșterea prețului barilului de petrol, un deranj mare din punct de vedere economic

Bogdan Chirieac a explicat cum va afecta această poziționare facturile românilor și prețul barilului de petrol. Potrivit acestuia, creșterea prețului barilului de petrol ar putea reprezenta un mare deranj din punct de vedere economic. 

„În privința a ceea ce vor simți românii, există această temere uriașă că barilul de petrol, care e o armă, poate să atingă 150, unii spun că poate să atingă până la 200 de dolari. Lucrul acesta se simte imediat în buzunare, în scăderea economică, în inflație, în intrarea în faliment a multor companii. Deci ar fi un deranj mare din punct de vedere economic. 

Sigur că nu va dura mult, din punctul meu de vedere, fiindcă Statele Unite au rezerve de petrol, nu se mai utilizează atât de mult petrolul cum era acum 30 de ani, deși economia s-a dezvoltat.”, a spus Bogdan Chirieac

Războiul nu se va termina repede

„Nu va fi un război care să se termine repede. Benjamin Netanyahu e într-o poziție foarte dificilă acum, atât intern cât și extern. Israelul se apară și se apară exact ca în momentul înființării statului Israel.

În același timp, cei care au declanșat acest plan monstruos sunt convins că sunt, deocamdată, mai bine pregătiți pentru etapele următoare, inclusiv manipularea media mondiale, inclusiv demersurile diplomatice uneori absurde care sunt menite să împiedice Israelul să se apere. Mai sunt și problemele reale ale populației civile palestiniene din Gaza care are mult de suferit.

Nu va fi deloc ușor și nu se va termina repede acest conflict cum nu se termină nici cel din Ucraina.”, a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel