Cum va fi vremea de Înviere şi în zilele de Paşti. Meteorologul ANM Meda Andrei, informaţii de ultimă oră

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Meda Andrei, meteorolog ANM, a spus cum va fi vremea în noaptea de Înviere, dar şi în prima zi de Paşti. 

"Ne aşteptăm la soare, dar şi la multe intervale cu ploi, nori, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Pentru vijelii şi grindină există o probabilitate destul de mare în această după-amiază şi seară (n.r. vineri, 14 aprilie). Plouă în partea de vest a ţării vineri dimineaţă, dar treptat ploile se vor extinde până sâmbătă dimineaţă în toată ţara. Puţin mai ferită este extremitatea de sud-est a ţării. 

După ora 18:00, aceste fenomene ar putea ajunge chiar şi în Capitală. Ar putea să fie prima zi cu instabilitate ceva mai accentuată, dintr-un lung şir, pentru că sezonul cald este abia la început. 

Vom avea vânt cu aspect de vijelie, cu probabilitate mai mare în partea de sud a ţării. Am putea avea vânt cu viteze de peste 70 km/h în partea de Vest a ţării, dar şi în Maramureş şi Transilvania. 

Probabilitatea pentru grindină este mai mare în partea de est a Olteniei, în Muntenia, în estul Transilvaniei şi în Maramureş. Nu vor suprafeţe extinse, dar vor fi localităţi unde va apărea acest fenomen. 

În privinţa temperaturilor, stăm bine. Maxime între 12 şi 24 de grade, cu cele mai mari temperaturi în sudul ţării. În Bucureşti aşteptăm 22-24 de grade vineri. Probabilitatea cea mai mare în capitală este pentru intensificări de vânt. Fenomenele acestea vor fi de scurtă durată, dar intensitatea lor va fi mare. 

Ploile nu vor fi atât de abundente, dar depinde de condiţiile locale, pentru că sunt localităţi unde dacă plouă 10 litri pe metru pătrat pot apărea inundaţii din cauza canalizării", a declarat Meda Andrei la Digi24. 

Cum va fi vremea în noaptea de Înviere şi de Paşti 

"În noaptea de Înviere vom avea vreme plăcută, temperaturi între 5 şi 14 grade. Nu vom avea ploi, poate doar pe suprafeţe mici şi după miezul nopţii. Duminică dimineaţă, temperaturi între 1 şi 11 grade, dar pe parcursul zilei se înmulţesc ploile, mai ales în est, sud şi centru. 

Luni, marţi, miercuri, avem ploi în toate regiunile şi pot fi şi cantităţi importante de apă", a mai explicat aceasta.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel