Cum va fi vremea în această iarnă. Totul depinde de La Nina

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Severe Weather Europe a venit cu prognoza meteo pentru această iarnă. 

Iarna 2024/2025 se apropie cu pași rapizi, așa că este timpul să ne uităm la tot ce știm despre viitorul sezon rece. Există o dezvoltare interesantă în atmosferă și în oceane, iar prognozele nu coincid cu indicatorii din trecut. Putem deja să vedem cum se dezvoltă unii dintre factorii globali la scară largă.

Astfel, potrivit siteului de prognoză Severe Weather Europe, iarna 2024/2025 în Europa va fi o iarnă mai caldă decât în ​​mod normal cu cantități de zăpadă sub medie.

Potrivit sursei citate, cele mai recente prognoze arată un sistem de înaltă presiune La Nina în Pacificul de Nord și o zonă largă de joasă presiune din Canada în sudul Groenlandei. În plus, o zonă puternică de înaltă presiune se extinde din sudul Statelor Unite peste Atlantic și în Europa continentală.

Severe Weather Europe susține că un astfel de model de presiune împinge curentul în nordul și nord-vestul Statelor Unite, dar peste Europa, curentul este împins mai spre nord, din cauza zonei de înaltă presiune de peste continent.

De ce vom avea o iarnă mai caldă

„Privind mai întâi prognoza temperaturii de suprafață pentru Europa, vedem o iarnă mai caldă decât în ​​mod normal pe o mare parte a continentului. La asta ne putem aștepta datorită influenței sistemului de înaltă presiune care se extinde pe întreg continentul, așa cum este prezis de modele”, scrie Severe Weather Europe.

Cât despre precipitații, climatologii spun că vom avea un sezon mai uscat din cauza anomaliei de înaltă presiune. Părțile nordice îndepărtate ale continentului prezintă mai multe precipitații decât în ​​mod normal, deoarece se estimează că fluxul de curenți se va deplasa peste această parte. Mai multe precipitații se observă și în sud și sud-est, dar în restul regiunilor din Europa cantitatea de zăpadă va fi sub medie.

Cum va fi vremea iarna aceasta potrivit Florinelei Georgescu

Reamintim că Florinela Georgescu, director adjunct al Administrației Naționale de Meteorologie, a spus la DC News cum va fi vremea în această iarnă.

"Deja la bursa zvonurilor e dat că va fi foarte grea iarna 2024-2025, că va fi frig. Cam în fiecare toamnă se anunță o iarnă grea, iar în primăvară vom avea caniculă, vom avea o vară fierbinte. Nu se poate prognoza", a întreba-o Val Vâlcu pe Florinela Georgescu la DC NEWS.

"Da, este într-adevăr cam devreme pentru o prognoză detaliată pentru iarnă, însă câteva considerente le putem face. În primul rând, apropo de temperaturile pe care le-am înregistrat în ultima perioadă, sigur că nopțile, în special în zonele joase, au fost reci. Deci temperaturi sub media climatologică a acestei perioade. În schimb, temperaturile din cursul zilelor sunt peste medie. Chiar dacă, sigur, ni se pare mai rece decât a fost în urmă cu 3-4 săptămâni. Categoric este mai rece. Dar, în mod normal, acum ar trebui să avem temperaturi maxime undeva între 8 și 14 grade. Noi ne-am dus la 20 în aceste zile, chiar și în aceste zile mai răcoroase", a spus Florinela Georgescu. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel