EXCLUSIV  Cum va opri Donald Trump războiul din Ucraina în 24 de ore. Politologul american Elliot Gerson: E absurd! - VIDEO

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Politologul american Elliot Gerson a comentat promisiunile făcute de Donald Trump.

CITEȘTE ȘI: Alegerile din SUA, "decise de rezultatele din doar 7 state". Politologul american Elliot Gerson arată "o perspectivă terifiantă pentru toată lumea"

Politologul american Elliot Gerson, vicepreședinte al Aspen Institute, i-a oferit în exclusivitate un interviu lui Tudor Curtifan, redactor-șef Defense România, cu privire la războiul din Ucraina și alegerile din SUA.

Curtifan: România are cea mai mare graniță cu Ucraina. Așadar toată lumea se întreabă, iar tu ești un expert al politicilor americane, cum Donald Trump va rezolva în 24 de ore războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei?

Gerson: Donald Trump spune multe. Inclusiv că va rezolva războiul dacă va câștiga alegerile chiar înainte de învestire. Cred că e absurd.

Curtifan: Nu ar fi o veste bună pentru Ucraina.

Presiune pe Ucraina

Gerson: Din nou, eu doar sunt un observator a ceea ce se întâmplă. Dar e clar că din ceea ce Trump a spus și bravada despre relația sa cu președintele Putin, mă aștept să existe o presiune uriașă pe Ucraina pentru concesii la care în alte condiții nu s-ar ajunge. Cred că pentru cei care sunt foarte îngrijorați despre acest război și de sprijinirea eforturilor eroice ale Ucrainei, această perspectivă ar fi una îngrijorătoare.

Curtifan: Dar Kamala Harris și Donald Trump împărtășesc o viziune comună asupra Chinei de exemplu? Dacă Ucraina e o problemă.

Gerson: E foarte dificil să generalizăm acest lucru. Dar da, pentru Donald Trump China e de multe ori aleasă ca sursa a multor probleme. China, nu Rusia. Dar de asemenea trebuie să înțelegeți, și cu siguranță tu știi asta, că în chestiuni de politică externă președintele are o influență majoră, dar pentru multe decizii are de asemenea nevoie de Congres. Ce trebuie să țineți minte e că chiar dacă va fi un Senat republican, așa cum cel mai probabil se va întâmpla dacă urmărim cursele pentru locuri în Senat, există încă un sprijin major pentru Ucraina între republicani. Deci, nu putem trage concluzii despre ceea ce se va întâmpla.

Relația dintre SUA și Europa

Curtifan: Ultima mea întrebare. Dacă vom avea o administrație republicană la Casa Albă de anul viitor, cum vezi relațiile dintre SUA și Europa?

Gerson: Din nou, trebuie să înțelegeți că e o diferență între Partidul Republican tradițional și Donald Trump. În mod clar că pentru retorica lui Trump e critic să existe suspiciuni în Alianță și alimentarea conceptului „America first” (America înainte de toate). Dar acest lucru e ceva nou pentru Partidul Republican. De la Ronald Regan la George W. Bush, republicanii au sprijinit masiv NATO și relațiile cu Europa. Cred că majoritatea dintre republicanii aflați în poziții de conducere îmbrățișează încă această idee. Deci, cred că va exista o contrabalansare față de intențiile lui Trump. Dar din nou, nu Trump s-a opus per se NATO, ci argumentul lui a fost că o parte din țările europene nu alocau bani Alianței. Iar ca rezultat al acestei politici ele plătesc azi mai mult. Așadar va trebui să așteptăm să vedem ce se întâmplă.

Urmărește interviul complet cu Elliot Gerson aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel