Înainte de a te apuca să văruiești pomii fructiferi, trebuie să știi cum trebuie să o faci în mod corect.
Publicitate
Prima dată, se curăță trunchiurile de crăpături şi pentru a îndepărta o parte dintre ouăle insectelor, scrie cumsa.ro. În cazul în care scoarţa unui pom arată foarte rău, este indicat ca înainte de văruire să se trateze cu o soluţie concentrată pe bază de cupru (300 de grame de sulfat de cupru la 10 litri de apă), aceasta putându-se aplica prin pulverizare sau chiar şi cu o pensulă.
Se toarnă într-o găleată apă, puţin câte puţin, peste varul praf (oxid de calciu). Apoi, se amestecă. Se adaugă apă până când compoziţia are consistenţa unei smântâni subţiri. Varul se aplică pe trunchiul pomului cu mişcări de sus în jos cu ajutorul unei pensule. În mod normal se văruieşte doar trunchiul copacului, însă se poate vărui şi mai sus.
Văruirea nu este benefică pentru pomii foarte tineri!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu