Cum vede Chirieac mișcarea de ultimă a lui Ciolacu în Israel

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut comentarii cu privire la vizita de marți a premierului Marcel Ciolacu și a cancelarului german Olaf Scholz în Israel în plin război contra Hamas.

Premierul Marcel Ciolacu va face marți o vizită în Israel, unde se va întâlni cu omologul israelian Benjamin Netanyahu. De asemenea, cancelarul german Olaf Scholz va călători tot mâine în Israel, a relatat postul de televiziune ntv, citând surse guvernamentale.

Analistul politic a fost întrebat dacă a existat o coordonare între cele două guverne privind această vizită de marți în Israel.

'Vizita lui Ciolacu este făcută prin intermediul primului consilier al lui Netanyahu, doctorul Herman Berkovits, bine cunoscut publicului nostru, care este și promotor neobosit al relațiilor dintre România și Israel. A fost dorința premierului Marcel Ciolacu. S-a aranjat întâlnirea telefonic. Marcel Ciolacu, spre cinstea sa, văd că nu se ferește de o zonă de război. Mâine trebuia să meargă la Kiev, conform anunțului făcut, dar probabil că se amână vizita acolo pentru a merge în Israel. Poate că are legătură cu cei aproximativ 300 de români, pentru că nu știm exact câți sunt blocați în Fâșia Gaza. În acest moment, România face o declarație de sprijin Israelului. Premierul unui stat se duce direct la Tel Aviv în aceste zile. Este important acest fapt!', a spus Bogdan Chirieac.

'Joe Biden ar urma să meargă în Israel. Totuși, să nu uităm că șeful diplomației americane, Anthony Blinken, a fost de două ori în cinci zile în Israel. Apoi, s-a dus în lumea arabă. Negociază cu lumea arabă, deoarece Israel are capacitate de a negocia în Occident. Lucrurile stau din rău în mai rău. Iranul a declarat că va ataca direct ca stat, pe lângă acțiunile Hezbollah cum face acum. Să vedem ce se va întâmplă, dar atâta timp cât sunt negocieri diplomatice poate că măcelul este încă oprit.', a zis Chirieac.

Cu privire la declarația lui Joe Biden că ar fi o greșeală intervenția Israelului în Fâșia Gaza, Bogdan Chirieac a răspuns:

'Sunt o mulțime de declarații și despre ce se întâmplă în Fâșia Gaza. Joe Biden spune că ar fi o greșeală ocuparea ei. Una este să intervii punctual și să elimini bestiile care au săvârșit ce au săvârșit pe 7 octombrie. Alta este să ocupi cu totul și să faci mari dificultăți populației civile, fapt care va antagoniza și mai mult cea mai mare parte a lumii arabe musulmane, cum s-a întâmplat înainte ca Israelul să intervină în Fâșia Gaza, dar Israel, până ieri, a avut 1200 de lovituri aeriene importante. A eliminat mulți lideri Hamas, care au condus operațiunea criminală din 7 octombrie. Ideea este de a arunca în aer depozitele de muniții, de a împiedica pe viitor să se mai întâmple asemenea atrocități.', a spus Chirieac.

Cu privire la valul de refugiați care s-ar îndrepta spre Europa după ce Egiptul va deschide granița, Bogdan Chirieac a spus:

'Ce se va întâmpla pe Marea Mediterană... Dumnezeu sau Allah cu mila fiindcă oamenii aceștia nu au viză și bani de avion. Cred că Egiptul va deschide granița pentru că este presiunea puternică a SUA. Autoritățile egiptene nu vor putea filtra oamenii care vor intra acolo doar dacă se va hotărî că tot ce înseamnă bărbat sau băiat va rămâne în Fâșia Gaza. Poate serviciile de informații israeliene au în scanarea feței și figuri de teroriști să îi ia în funcție de așa ceva. Dar vorbim despre o ideologie aici. De exemplu, sunt doi frați în Hamas. Sunt arestați sau uciși de armata israeliană pentru masacrul comis. Ceilalți șase frați credeți că se vor lepăda de cei doi? Sau vor trece și ei la Hamas? De aceea se spune că Pentru un Hamas eliminat, alți cinci se alătură mișcării Hamas.', a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel