Cum vede Rusia noua conducere a UE. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a vorbit despre relațiile dintre Moscova și Bruxelles

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Citește în articol care este poziția Rusiei cu privire la noua conducere a UE.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri că Rusia nu este prea încântată de noua echipă de vârf a UE.

Dmitri Peskov a prezis că relațiile dintre Moscova și Bruxelles nu se vor îmbunătăți prea curând cu președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, premierul estonian Kaja Kallas și fostul premier portughez António Costa în fruntea UE.

„Nu credem că diplomația europeană va acționa în vreun fel pentru a normaliza relațiile. Perspectivele pentru relațiile dintre Moscova și Bruxelles sunt proaste”, a declarat Peskov.

El a făcut referire la Kallas, spunând că aceasta ”este bine cunoscută în țara noastră pentru declarațiile sale absolut ireconciliabile și uneori chiar rusofobe cu înverșunare”.

Poziția premierului Kallas față de Rusia

Premierul Kallas a fost unul dintre cei mai înverșunați critici ai Kremlinului, ordonând îndepărtarea monumentelor sovietice din țara sa și oferind un sprijin neclintit Ucrainei în lupta împotriva agresiunii Rusiei, eforturi care i-au adus un loc pe lista celor căutați de Moscova. Un oficial UE a mers atât de departe încât a spus că ”îi place să mănânce ruși la micul dejun”.

”Nimic” nu se va schimba în relațiile reci ale Moscovei cu UE cu un al doilea mandat al Ursulei von der Leyen, a adăugat Peskov, conform POLITICO.

Liderii UE au ajuns la un acord în ultimele ore ale zilei de joi pentru a-i susține pe von der Leyen ca președinte al Comisiei Europene, pe Kallas ca șef al politicii externe și pe Costa ca președinte al Consiliului European.  

Rusia a provocat o înrăutățire dramatică a relațiilor cu UE la începutul anului 2022, când Moscova a lansat invazia la scară largă în Ucraina, declanșând valuri de sancțiuni din partea Bruxelles-ului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel