Oul este unul dintre cele mai consumate alimente din lume. De asemenea, acesta poate fi foarte periculos dacă este vechi. Vă prezentăm câteva trucuri cu ajutorul cărora puteţi verifica dacă oul este proaspăt sau nu.
Trucuri pentru a afla dacă un ou este proaspăt
Coaja oului este responsabilă cu protejarea acestuia de microorganisme. Dacă aceasta este foarte murdară, încărcătura microbiană este mai mare și, prin urmare, există un risc ridicat ca bacteria să ajungă în gălbenuș.
Când îl scuturați nu ar trebui să ascultați ca și cum ar avea lichid înăuntru.
Un truc bun pentru a vă da seama dacă un ou este vechi este să-l puneți într-un pahar cu apă. Dacă se scufundă, înseamnă că este proaspăt.
Atunci când spargeți un ou, ar trebui să vedeți o consistență clară, transparentă, gelatinoasă și fără substanțe străine.
Galbenuşul nu trebuie să se împrăştie.
Când spargeţi un ou, nu ar trebuie să miroasă urât.
Este recomandat să le lăsați în interiorul cartonului original. Păstrați-le într-un loc răcoros și uscat. În acest fel, acestea pot fi utilizate timp de până la trei săptămâni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News