În cazul în care vrei să vezi dacă peștele pe care tocmai l-ai cumpărat este, într-adevăr, proaspăt, așa cum ți s-a spus, poți face un test foarte simplu. Vei afla imediat adevărul.
Pentru a afla dacă peştele este proaspăt, se pune într-un lighean cu apă. Peştele proaspăt cade la fund. Peştele proaspăt, de curând pescuit, are solzii netezi, lucioşi şi strâns lipiţi de corp, ochii bulbucaţi şi limpezi, branhiile de culoare roşie aprinsă, iar burta nu este umflată.
Peştele prăjit este deosebit de gustos dacă se ţine 5-10 minute în lapte, apoi se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei foarte încins.
Pentru ca peştele să nu se fărâmiţeze la prăjit, se recomandă să se săreze cu 10-15 minute înainte de a-l prăji.
Pentru ca peştele sau carnea să se rumenească bine, înainte de a se pune la prăjit, trebuie zvântate cu un şervet.
Vezi și: Cum faci ȘNIȚELE PUFOASE. Ai nevoie de OȚET!
De ce să pui o lingură de apă rece în maioneză, când este gata. Trucul gospodinelor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News