Cum vor fi ajutate victimele tragediei de la Crevedia. Marcel Ciolacu, anunț, în ședința de guvern

Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a făcut mai multe declarații privind tragedia de la Crevedia.

"Acordăm 2000 de euro pe lună câte unui însoţitor al răniţilor trataţi în străinătate şi 2000 de lei pe lună pentru un însoţitor al victimelor internate în ţară. Ajutăm şi persoanele singure şi familiile care au casele lovite de incendiu. Vorbim de sume ce pornesc de la 2500 de lei şi ajuns la 10.000 de lei de familie, în funcţie de cât de afectată este locuinţa.

Din păcate, astăzi s-a confirmat al treilea deces al unei victime de la Crevedia. Mi-aş dori să transmit condoleanţe familiei, în numele meu şi al guvernului României. Cred că cel mai important este acum că toţi ceilalţi pacienți aflaţi în stare gravă să fie salvați, iar restul răniţilor să se întoarcă cu bine la familiile lor.

Suntem în permanenţă legătura cu toate spitalele din Europa unde au fost transferaţi cei cu arsuri mari şi ne bucurăm la fiecare veste bună pe care o primim şi, de asemenea, o şi transmitem familiilor. De altfel, Guvernul a decis să plătească toate cheltuielile în ceea ce priveşte transportul, cheltuielile forfetare pentru însoţitorii tuturor acestor pacienţi români. Consider că este un gest absolut firesc într-o asemenea situaţie.

"Toţi aceşti aşa-zişi patroni nu au ce căuta în mediul de afaceri din România"

M-am coordonat cu domnul vicepremier şi ministru de Interne. Văd că a pornit în forţă şi controlul naţional la benzinării, depozite, cisterne de carburant, cu accent special pe cele 1300 de puncte de alimentare cu GPL. Fac un apel şi cer tuturor instituţiilor implicate să aplice legea cu stricteţe şi, oriunde găsesc nereguli, să ia măsuri ferme.

Toţi aceşti aşa-zişi patroni, care fac zeci şi sute de milioane de euro provocând tragedii de proporţii, nu au ce căuta în mediul de afaceri din România. Trebuie să schimbăm şi legislaţia, astfel încât cine nu are autorizaţie sau aviz de funcţionare, mai ales pentru activităţi cu risc major, să răspundă şi penal. În acest moment, doar plătesc o amendă şi îşi văd liniştiţi de treabă. Adică, produc alte drame.

Trebuie să depăşim toate aceste situaţii complicate şi să ducem România înainte, iar drumul ţării înseamnă calea reformelor prevăzute în PNRR, cu care modernizam administrația şi investim miliarde de euro în transport, energie, educaţie, sănătate, agricultură, digitalizare", a declarat Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel