Cum vor fi ajutați românii care au rămas fără case din cauza inundațiilor. Anunțul ministrului Finanțelor

sursa foto: Inquam Photos / George Călin
sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Află în articol cum vor fi ajutați de stat românii care au rămas fără case din cauza inundațiilor.

VEZI ȘI: Adevăratul ajutor pentru cei afectați de inundații, după ce trece valul de emoții. Val Vâlcu aduce aminte de "sindromul Făcăeni"

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunțat că după inundaţiile din Galaţi şi Vaslui vor fi alocate fonduri din Fondul de Intervenţii pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a ajuta la refacerea caselor distruse de viituri. Se întâmplă după ce mii de gospodării au fost grav afectate de ploile abundente din ultimele zile, fiind înregistrate și 4 decese.

"Sunt în continuare clipe grele, în care inimile noastre sunt strâns legate de toți cei afectați de inundațiile care au lovit cu o forță nemiloasă Galațiul. Gândurile noastre se îndreaptă, cu profundă compasiune, către familiile celor care și-au pierdut oamenii dragi. Nu există cuvinte suficiente pentru a alina durerea lor, dar vă promitem că nu veți fi lăsați să înfruntați această pierdere singuri.

Eroii care duc greul în aceste momente

VEZI ȘI: Ploi, în 24 de ore, cât pentru 6 luni. Mircea Fechet (ministrul Mediului): Trebuie să fim pe deplin conștienți că nu putem elimina riscul inundațiilor

Felicitări tuturor eroilor care duc greul în aceste momente: pompierii, jandarmii, militarii, medicii, voluntarii – toți cei care s-au pus în slujba binelui au demonstrat ce înseamnă adevăratul spirit de solidaritate și sacrificiu. Ne-am angajat să folosim toate resursele disponibile și, de aceea, vom aloca fonduri din Fondul de Intervenții pentru Situații de Urgență, pentru a ajuta la refacerea caselor și a vieților.

Fiecare persoană va avea parte de sprijinul nostru, astfel încât toți să-și poată regăsi pacea și stabilitatea de dinainte de acest dezastru. Nu va fi ușor, dar vom fi alături de voi la fiecare pas. Nimeni nu va fi lăsat în urmă. Vom reconstrui împreună, cu demnitate și compasiune", a scris Marcel Boloș pe pagina sa de Facebook.

MAI: A început evaluarea pagubelor din gospodăriile afectate de inundații

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au început să evalueze pagubele din gospodăriile afectate de inundaţii în ultima perioadă, transmite Agerpres.

"Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne centralizează stocurile de alimente şi apă pentru a fi distribuite către oamenii afectaţi de inundaţii. De asemenea, au început să evalueze pagubele din gospodării", potrivit unei informări publicate pe site-ul MAI.

VEZI ȘI: Haos în mai multe țări din Europa, după ce inundaţiile din ultimele zile au făcut prăpăd. Transportul, grav afectat


Conform unui comunicat de presă al MAI transmis duminică dimineaţă, în ultimele 24 de ore, au fost afectate 28 localităţi din 7 judeţe (Argeş, Bacău, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Timiş şi Vaslui), unde s-a intervenit pentru salvarea a 320 persoane. De asemenea, au fost afectate parţial sau total peste 5.000 de gospodării şi peste 15.000 persoane.

Până în prezent, au fost înregistrate cinci decese. Ministrul Afacerilor Interne a vizitat, duminică, tabăra pentru sinistraţi de la Slobozia Conachi, după care a mers la principalul centru logistic de primire a ajutoarelor, amplasat în aceeaşi localitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel