Cum vorbește presa din Ungaria despre înfrângerea României în optimi: "De data aceasta, David nu l-a mai putut învinge pe Goliat"

Inquam Photos / Alex Nicodim
Inquam Photos / Alex Nicodim

Înfrângerea echipei naționale de fotbal a României în optimile Campionatului European din Germania, în fața Olandei, a generat diverse reacții în presa internațională. 

Publicațiile din Ungaria au analizat atent meciul și au oferit comentarii detaliate despre evoluția tricolorilor. Jurnaliștii maghiari au subliniat momentele-cheie ale partidei, strategia echipelor și factorii care au condus la rezultatul final de 3-0 în favoarea Olandei. Vă prezentăm mai jos cuvintele publicațiilor din Ungaria despre această confruntare și concluziile lor privind performanța României pe terenul de la München.

"Românii au început un joc ofensiv curajos"

"Olanda a învins România cu 3-0 în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal de marți seara, la München, și s-a calificat în sferturile de finală. Românii au început cu un joc ofensiv curajos, apoi, pe la mijlocul primei reprize, Cody Gakpo a marcat pentru olandezi, care de atunci au controlat jocul și ar fi putut câștiga cu mai mult de trei goluri", scrie nemzetisport.hu.

"De data aceasta, David nu l-a mai putut învinge pe Goliat"

"În penultimul meci din optimile de finală ale Campionatului European din Germania, România s-a confruntat cu Olanda. Românii au jucat din nou un meci eliminatoriu la un turneu mare după aproape un sfert de secol și, deși au luptat curajos, de data aceasta, David nu l-a mai putut învinge pe Goliat.

Bilanțul istoric dintre echipele naționale ale României și Olandei era clar în favoarea Olandei: cele două echipe s-au întâlnit de 14 ori, românii câștigând o singură dată, în 2007, într-un meci de calificare pentru Campionatul European, în timp ce Olanda a obținut 10 victorii și 3 remize.

Optimea de finală a fost începută mai vioi de România. În minutul 14, Drăguș a primit o pasă bună în interiorul careului, dar atacantul român nu a gestionat bine mingea și nu a reușit să șuteze. Un minut mai târziu, Denis Man a driblat trei olandezi din partea dreaptă către centru și a șutat puțin peste colțul lung superior.

După aceea, presiunea olandeză a crescut tot mai mult, obținând trei cornere în două minute, iar în minutul 20 au preluat conducerea. Gakpo a pătruns în careu și a șutat în colțul drept inferior. În minutul 26, o altă situație periculoasă s-a ivit în fața porții românești. După un corner olandez, De Vrij a avut ocazia de a lovi cu capul fără opoziție, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă", scrie RTL.

"S-a încheiat visul echipei naționale de fotbal a României"

"Surpriza a lipsit la München și astfel s-a încheiat visul echipei naționale de fotbal a României la Campionatul European din Germania; în optimile de finală, Olanda a trimis acasă echipa lui Edward Iordănescu cu o victorie de 3-0. După douăzeci și patru de ani, echipa națională de fotbal a României a putut juca din nou în faza eliminatorie a unui Campionat European.

Marți, în optimile de finală de la începutul serii, s-au întors la München, în stadionul unde au învins Ucraina la începutul turneului. Acest meci a contribuit semnificativ la calificarea lor ulterioară, fiind de neuitat că au pierdut împotriva Belgiei, iar remiza cu Slovacia le-a asigurat 4 puncte în Grupa E. Mai mult, au terminat pe primul loc datorită victoriilor împărțite între echipele din această grupă.

În contrast, echipa lui Ronald Koeman, surprinzător, s-a calificat doar de pe locul trei din Grupa D, deși au terminat cu același număr de puncte, patru, ca România. Au învins Polonia, au remizat cu Franța și au pierdut în fața Austriei.

Previziunile nu favorizau tricolorii, iar selecționerul Edward Iordănescu a recunoscut că adversarii lor erau mai puternici din toate punctele de vedere, așa că succesul putea veni doar printr-o coordonare perfectă, efort maxim și sacrificii mari.

Nu a lipsit devotamentul, mai ales la începutul meciului, când au atacat intens pe olandezi. Ianis Hagi a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost lovit cu cotul. Denis Man a dat motive de speranță celor câteva mii de suporteri când a șutat spre poartă în minutul 14, dar mingea a trecut peste bară", scrie pubilcația Maszol.

***

Naţionala României a jucat marţi, de la ora 19.00, pe Munchen Arena, împotriva selecţionatei Olandei, în optimile Campionatului European de fotbal. În absenţa lui Nicuşor Bancu, suspendat din cauza cumului de cartonaşe, Vasile Mogoș a fost titularizat de selecționerul Edward Iordănescu. De asemenea, Ianis Hagi a fost preferat în locul lui Mihăilă sau Coman.

România a început bine meciul, dominând jocul în primele minute. Totuși, în minutul 20, Olanda a deschis scorul prin Cody Gakpo, care a trimis mingea în poartă cu un șut la colțul scurt.

În repriza a doua, România a avut câteva ocazii importante de a marca, în special prin Dennis Man. În minutul 65, Gakpo a avut un gol anulat de VAR pentru offside. Cu toate acestea, Olanda a demonstrat că este echipa mai puternică, reușind să înscrie încă două goluri prin Donyell Malen în minutele 83 și 90+2.

Un moment cheie s-a petrecut în minutul 81, când România a avut șansa de a egala. Valentin Mihăilă a pornit pe un contraatac periculos, dar arbitrul german Felix Zwayer a oprit jocul, acordând lovitură liberă pentru Olanda. Motivul a fost considerat joc periculos din partea lui Denis Alibec, care a ridicat piciorul în fața lui Denzel Dumfries în momentul lansării contraatacului. Această decizie a stârnit proteste vehemente din partea lui Nicolae Stanciu, care a primit un cartonaș galben.

În ciuda eforturilor depuse, România a fost eliminată din optimile de finală ale Euro 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel