Candidatul susținut de PNL la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a expus mai multe măsuri care trebuie luate pentru a reduce poluarea, într-un interviu exclusiv pentru DC News.
Candidatul susținut de PNL la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a expus mai multe măsuri care trebuie luate pentru a reduce poluarea, într-un interviu exclusiv pentru DC News.
„Este o problemă importantă și care are mai multe răspunsuri punctuale pe fiecare din factorii de poluare. Un prim factor este traficul, cel mai important. Aici trebuie să luăm toate măsurile pe care le-am spus deja. Un alt factor important sunt gropile de gunoi. Aici trebuie să facem două lucruri. Unu, să începem să facem colectare selectivă casă producem mai puțin gunoi; doi, să urmărim mai atent ce fac gropile de gunoi, că ele respectă, că pun filtrele de fiecare dată când ard și așa mai departe", a spus Nicușor Dan, în interviul DC News.
„Există un factor important și e doar o prostie a autorității că nu l-a gestionat: șantierele de construcții. Deci, aici există niște norme pe care nu le respectă aproape nimeni. Să dai cu apă când demolezi ca să nu iasă praf, să controlezi camioanele care ies de pe șantier să nu aibă noroi pe roți și să-l împrăștie în tot orașul. Asta e o chestiune care ține de Poliția Locală.
Trebuie să spălăm străzile periodic, fiindcă și asta este o sursă importantă de praf. Trebuie, și aici este o atribuție a Ministerului prin Garda de Mediu, să controleze județul Ilfov, pentru că în ultima perioadă au fost, cam o dată pe săptămână, poluări în București care se dovedeau că au venit de la diverși oameni și firme care ardeau cauciucuri ca să ia cupru sau alte activități comerciale care produceau noxe", a mai spus Dan.
„Pe ceea ce se întâmplă în București, trebuie odată pentru totdeauna să stabilizăm spațiile verzi, pe care le pierdem în continuare. Sunt spații verzi între blocuri care asta a fost destinația lor încă din anii comunismului și care, în momentul de față, nu au statut de spațiu verde. Trebuie făcut registrul spațiilor verzi și să-l facem funcțional, să intre în plan urbanistic general. Astfel, nici să nu se mai retrocedeze, nici să nu se mai construiască pe spațiile alea.
Lipsesc cam un milion de copaci pe care trebuie să-i plantăm și să oprim și nenorocirea asta care se numește toaletare. Pe scurt, aceasta este paleta de măsuri pe care trebuie să o luăm și nu este o chestiune de bani, ci de aplicare a regulilor", a încheiat candidatul la Primăria Generală a Capitalei.
Vezi mai jos interviul complet:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci