Cuplul care a furat criptomonede de 4,5 miliarde dolari a pledat vinovat. Ce pedepse riscă „Bitcoin Bonnie și Clyde”

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

„Bitcoin Bonnie și Clyde” au pledat vinovați după ce au spălat criptomonede în valoare de 4,5 miliarde de dolari.

Un cuplu, ale cărui stil de viață și presupuse infracțiuni le-a adus porecla de „Bitcoin Bonnie și Clyde”, a recunoscut că a pus la cale o schemă de spălare de bani de 4,5 miliarde de dolari legată de atacul cibernetic asupra platformei de criptomonede Bitfinex din 2016, conform CNN.

Cei doi, Ilya Lichtenstein, un antreprenor în tehnologie născut în Rusia, și Heather Morgan, o aspirantă la rap care folosește aliasul „Razzlekhan”, au fost arestați în 2022 în ceea ce Departamentul de Justiție a numit „cea mai mare confiscare financiară din istorie”.

Cei doi au pledat vinovați

Joi, în cadrul unui acord de cooperare cu procurorii, Lichtenstein și Morgan au pledat vinovați pentru acuzația de conspirație la spălare de bani. Judecătoarea care a prezidat procesul, Colleen Kollar-Kotelly, le-a acceptat pledoariile.

Până la audierea de joi din instanța federală din Washington, DC, nici Morgan și nici Lichtenstein nu fuseseră implicați direct în spargerea platformei de criptomonede Bitfinex cu sediul în Hong Kong.

Dar Departamentul de Justiție afirmă acum că Lichtenstein „a folosit o serie de instrumente și tehnici avansate de hacking pentru a accesa rețeaua Bitfinex” și a reușit să autorizeze fraudulos peste 2.000 de tranzacții în care aproape 120.000 de bitcoin au fost transferați într-un portofel de criptomonede sub controlul lui Lichtenstein. „Lichtenstein a luat apoi măsuri pentru a-și ascunde urmele” și și-a angajat soția să-l ajute să spele banii, au spus procurorii.

Senzație mediatică în New York

De la arestarea lor, detaliile vieții lor au devenit un fel de senzație mediatică în New York. Cuplul era cunoscut pentru faptul că își plimba pisica bengaleză, Clarissa, în lesă prin Manhattan.

Morgan, care cântă despre faptul că este „crocodilul Wall Street-ului” ca personaj muzical online, are o biografie pe Twitter care spune: „Îi fac pe copiii ciudați să se simtă ca acasă” și se descrie ca fiind un „antreprenor în tehnologie, artist surrealist, rapper, scriitor prolific și designer vestimentar cu sinestezie”.

Lichtenstein, care a emigrat din Rusia, va rămâne în închisoare până la pronunțarea sentinței. Morgan va rămâne în arest la domiciliu. Lichtenstein a încheiat un acord de cooperare cu guvernul, acceptând să depună mărturie și să se întâlnească cu forțele de ordine la cerere, fără prezența avocatului său.

Ce pedepse riscă

Lichtenstein a pledat vinovat pentru conspirație la spălare de bani, care prevede o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare, potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Justiție. Morgan a pledat vinovată pentru o infracțiune de conspirație la spălare de bani și una de conspirație pentru a înșela Statele Unite, fiecare dintre acestea având o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel