Oare ce gospodină nu și-ar dori să aibă un cuptor curat, degresat și parfumat, în doar 5 minute de efort? Mai ales că, pentru multe feluri de mâncare delicioase, suntem nevoiți să folosim destul de des cuptorul.
Când vine vorba despre cuptor, cel mai bine ar fi să folosim produse naturale, atunci când îl degresăm. Motivul - substanțele chimice din detergenții din magazine ar putea rămâne pe pereții cuptorului și contamina mâncarea.
Prin urmare, este întotdeauna mai bine să alegeți produse și remedii naturale.
Aspiratorul miroase urât? Folosește cinci ingrediente naturale și vei scăpa de această problemă
Curățarea bucătăriei se poate face ușor cu câteva trucuri speciale. În primul rând, se poate folosi clasica lămâie. Combate mai bine decât oțetul mirosurile neplăcute, atât din cuptor, cât și din frigider.
Un truc grozav este să stoarceți sucul de la câteva lămâi într-o tavă cu apă și să o introduceți în cuptorul preîncălzit la 100 de grade. Apoi lăsați tava în cuptor, până când mirosul plăcut de lămâie se va răspândi în toată casa. Opriți focul și cu un burete eliminați tot stratul de grăsime din cuptor care s-a înmuiat.
În afară de oțet, detergent și bicarbonat de sodiu, se pot folosi și alte produse naturale pentru a curăța eficient cuptorul și bucătăria.
Când murdăria devine prea încăpățânată, există și alte remedii utile și interesante pe care le puteți folosi. Cine ar fi crezut că spatula de parbriz ar putea fi utilă la curățarea cuptorului?
Ei bine, este un instrument util și eficient nu doar pentru electrocasnice, ci și pentru gresie și faianță.
Aderă bine la suprafețele netede și îndepărtează chiar și cele mai fine încrustații. Apoi ștergeți cu un burete sau o cârpă și suprafața este curată.
Pentru a dizolva petele de grăsime, un „detergent” excelent este Coca Cola. Este suficient să o lași să acționeze câteva minute și petele de murdărie se vor desprinde ușor cu un burete. Coca Cola se poate încălzi, ca în cazul apei cu suc de lămâie și spune adio mizeriei.
Curățarea casei implică nu doar ștergerea prafului, dar și curățarea covoarelor. Dacă nu vrem să le ducem la un serviciu autorizat putem curăța covoarele acasă, folosind ingrediente naturale.
Covoarele sunt făcute din diferite materiale, sintetice sau de lână, care nu pot fi toate tratate la fel. Cu un detergent chimic putem strică covoarele, de aceea este nevoie de multă atenție.
Iată câteva metode simple cu care putem curăța covoarele din casă.
Oțet și bicarbonat de sodiu - Cele două ingrediente pot fi folosite pentru a curăța, rapid și ușor, covoarele. Prima metodă constă în împrăștierea bicarbonatului pe suprafața covorului. Frecăm ușor pentru a distribui bine pudra albă, așteptam câteva ore înainte de a o îndepărta cu aspiratorul.
Oțetul alb are proprietăți excelente și, de asemenea, dezinfectează covoarele. Amestecați două pahare de oțet cu trei linguri de bicarbonat și pulverizați soluția pe covor. Așteptați să acționeze, apoi lăsați să se usuce bine, evitând expunerea la soare.
Scapă de gândaci cu aceste două ingrediente naturale: casa ta va fi neospitalieră pentru insecte
Pentru a trata corect covoare cu părul lung putem pregăti o găleată cu apă, în care vom adăuga săpun lichid și câteva picături de amoniac. Scufundăm o perie în soluție și o răspândim ușor pe suprafața covorului, împotriva firelor. La final, clătim totul și lăsăm să se usuce.
Spală pilotele acasă fără a le deteriora, cu un truc eficient și ieftin
Pentru covoarele cu fire scurte, va trebui să pregătim un amestec destul de cremos cu picături de lămâie și săpun de Marsilia. Înmuiați o cârpă din microfibră, frecați suprafața covorului, apoi clătiți.
Covoarele persane trebuie curățate cu abur. Stropim covorul cu apă fierbinte pentru a înmuia firele. Așteptăm câteva minute, apoi trecem cu atenție mopul nostru cu abur cu jeturi scurte și repetate pe zonele murdare. Ca de obicei, lăsăm covorul afară să se usuce, dar ferit de lumina directă a soarelui.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu