Mâncarea reîncălzită în cuptorul cu microunde poate perturba sănătatea organismului, iar riscul de a te îmbolnăvi de diabet crește, dacă se folosesc vase de plastic, avertizează Dr. Leonardo Transande.
Publicitate
Cuptorul cu microunde este o unealtă folositoare în bucătărie, însă, conform Dr. Leonardo Transande este destul de periculos pentru sănătatea noastră, scrie doctorulzilei.ro.
Asta, deoarce vasul de plastic în care încălzim mâncarea eliberează chimicale din cauza căldurii emise de cuptorul cu microunde și ne dă peste cap organismul. Același profesor citat mai sus este de părere că putem face diabet. Acele chimicale acționează asupra tensiunii arteriale și asupra glucozei din sânge, doi factori primordiali ai diabetului.
Avertismentul medicului se bazează pe rezultatele analizelor efectuate la un eșantion considerabil, motiv pentru care oferă și câteva sfaturi:
- nu încălziți mâncarea în recipiente de plastic;
- nu spălați recipentele de plastic în mașina de spălat vase;
- evitați recipentele care au inscripționate numerele 3,6,7 pe simbolul de reciclare.
Medicul susține că cea mai bună metodă să îți încălzești mâncarea este într-un vas de sticlă sau într-o farfurie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu