Probabil că în fiecare casă există ustensile și bijuterii din argint.
Acest material este deosebit de fin și are un defect uriaș: își pierde luciul foarte ușor și tinde să se înnegrească. Din fericire, puteți apela la clasicele remedii naturiste pentru a rezolva această problemă. Astfel puteți economisi la achiziționarea de produse chimice scumpe.
Argintul se oxidează din mai multe motive. Acest material își poate pierde cu ușurință strălucirea atunci când este expus la un mediu umed și fierbinte, dar și la contactul cu pielea și transpirația.
Apa de mare sau apa termală pot accelera, de asemenea, procesul de oxidare. De asemenea, trebuie să fiți atenți la produsele pe bază de alcool, precum parfumurile și alte produse de curățare care pot înnegri argintul.
Sticla cuptorului este foarte murdară? Curățați-o astfel și grăsimea va dispărea într-o clipă
Mulți folosesc bicarbonatul de sodiu pentru a curăța argintul, dar trebuie să știți că există și alte remedii simple.
Pentru a curăța argintul, rapid și ușor, dar mai ales economic, puteți folosi 2 produse pe care aproape toată lumea le are acasă.
Tot ce vă trebuie este sare grunjoasă și staniol. Poate sună ciudat, dar o simplă foaie de staniol poate rezolva multe probleme. Acest remediu funcționează, deoarece dizolvarea sării creează o reacție la contactul cu aluminiul și acest lucru permite argintului să strălucească din nou.
Așadar, încălziți puțină apă și turnați-o într-un recipient tapetat cu folie de aluminiu. Înmuiați obiectele de argint și adăugați 2 linguri de sare grunjoasă. Lăsați obiectele de argint în acest recipient aproximativ 30 de minute și uscați-le bine cu o cârpă moale. Vor fi din nou strălucitoare.
- După ce ați gătit cartofii, nu aruncați apa. Cartofii, ca și orezul, conțin amidon și acesta este un produs de detartrare extraordinar. Turnați apa într-un recipient, adăugați o lingură de oțet alb și scufundați obiectele de argint. După aproximativ zece minute, clătiți-le și uscați-le cu o cârpă de bumbac.
Curăță mașina de spălat vase în 3 pași: la revedere mirosuri neplăcute
- Un alt remediu ingenios presupune folosirea pastei de dinți. Va trebui să frecați obiectele de curățat cu pastă de dinți, folosind o periuță.
- Lămâia este un produs eficient pentru curățarea argintului. Turnați suc de lămâie pe obiectele de argint și frecați-le bine. După aceea, clătiți și uscați-le bine.
Vezi și:
Bicarbonatul de sodiu este un produs foarte util nu doar pentru curățarea casei, ci și pentru haine. Iată câteva modalități de utilizare pe care poate nu le cunoști.
Economic, disponibil și potrivit pentru o mie de utilizări în bucătărie și pentru curățenie, bicarbonatul este un aliat prețios pentru gospodărie.
Datorită bicarbonatului, gospodinele pot curăța casa fără a fi nevoite să apeleze la substanțe chimice poluante și periculoase.
Dar bicarbonatul de sodiu poate fi foarte util și atunci când speli rufele. Iată câteva moduri în care ar trebui să începi să-l folosești pentru haine mai moi și mai curate.
Nu mai aruncați cojile de ceapă: le puteți folosi pentru a da aromă bucatelor
Elimină mirosurile urâte. Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosuri din bucătărie și din frigider. De ce să nu profiți de această proprietate și pentru hainele care au un miros urât. Tot ce trebuie să faci este să adaugi în tamburul mașinii de spălat o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu: mirosurile neplăcute de pe haine vor dispărea ca prin farmec.
De asemenea, poți pune două căni de bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă caldă. Înmoaie hainele peste noapte în această apă, apoi le poți pune în mașina de spălat. Bicarbonatul de sodiu va elimina toate urmele de miros neplăcut.
Cum să călci hainele dacă s-a oprit curentul: cinci moduri verificate
Face țesăturile mai moi. Cu siguranță s-a întâmplat să scoți rufele aspre din mașina de spălat. Acest lucru se întâmplă, în special, cu prosoape și articole mai grele care, după uscare devin foarte dure, chiar dacă ai adăugat balsam de rufe.
Acest dezavantaj se datorează prezenței unui procent mare de calcar în apă, care se infiltrează în țesături făcându-le rigide. De aceea, adaugă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu la fiecare ciclu de spălare. Bicarbonatul de sodiu va face apa mai moale și, în consecință, hainele vor fi mai moi.
Bicarbonatul este un dedurizator natural, mai puțin poluant pentru mediu decât dedurizatorii de pe piață și care conțin substanțe chimice poluante.
Îmbunătățește eficiența detergentului. Dacă observi că rufele nu ies curate din mașina de spălat sau dacă vezi „bulgări” de detergent care se creează pe țesături, poți folosi bicarbonat de sodiu pentru a rezolva aceste probleme.
Înainte de a introduce rufele murdare în mașina de spălat, adaugă câteva linguri de bicarbonat pur în cuvă. În timpul spălării, bicarbonatul va face apa mai puțin calcaroasă și, în consecință, detergentul mai eficient. Ai grijă să nu pui bicarbonatul de sodiu în sertarul pentru detergent.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu