Sărbătorile de iarnă de apropie și toată lumea se grăbește să-și înfrumusețeze casele.
Unele persoane preferă să împodobească, de Crăciun, un brad natural, în timp ce altele folosesc un brad artificial, pe care l-au folosit și anul trecut. Dacă nu ai de gând să-ți cumperi un brad nou și îl vei folosi pe cei de anul trecut, pe care l-ai depozitat, trebuie să iei anumite măsuri de precauție.
Cu siguranță, cu toții așteptăm cu nerăbdare să împodobim bradul pentru o atmosferă magică și festivă de Crăciun. Cu toate acestea, multe persoane fac greșeala de a împodobi bradul artificial înainte chiar de a-l curăța de praf.
Mașina de spălat miroase a umezeală și hainele rămân murdare? Iată ce trebuie să faci urgent
Bradul artificial, depozitat un an întreg, a adunat mult praf, acarieni și microbi, care pot provoca alegrii.
Pentru a curăța bradul de Crăciun, există o modalitate foarte eficientă: trebuie să folosești un tub de aer comprimat. Puterea aerului este suficientă să îndepărteze praful acumulat, chiar și din colțurile greu accesibile. Desigur, poate fi util și un aspirator, dar acesta trebuie folosit cu prudență, deoarece riscă să distrugă ramurile bradului.
Spray-ul anti-praf este un alt aliat valoros: doar pulverizează-l pe ramuri și va acționa în câteva secunde.
Dacă pe ramuri au apărut pete, bradul trebuie spălat. Evident, nu trebuie să-l scufunzi direct în apă. Trebuie să umpli o oală cu apă fierbinte și să adaugi puțin detergent sau puțin oțet alb. Dar atenție, acesta din urmă are o putere puternică de degresare, așa că nu abuza de el. Ia un burete curat, scufundă-l în soluție și trece cu grijă peste toate ramurile bradului. Accesoriile decorative pot fi și ele pline de praf, de aceea poți aplica aceleași metode pentru a le curăța.
Desfundă scurgerea din baie cu un cuier pentru haine: în două minute, problema va fi eliminată
La începutul lunii ianuarie, după ce sărbătorile de iarnă se vor încheia, va trebui să depozitezi din nou bradul de Crăciun. Majoritatea persoanelor optează pentru depozitarea într-o cutie de carton. Puteți folosi cutia originală sau o altă versiune puțin mai mare pentru a evita deteriorarea frunzelor.
Pentru a proteja în mod corespunzător bradul, există câteva reguli de aur. Pentru a menține copacul ordonat, separă toate piesele și îndoiți ramurile. Ramurile și acele pot fi legate cu ață sau bandă de cauciuc. În acest fel, nu se vor deforma în cutie.
Chiar dacă o cutie, nu ezita să înfășori copacul în folie cu bule pentru a-l păstra în siguranță. La capetele bradului, poți adăuga o punga suplimentara de plastic pentru ca bradul să nu sufere nicio lovitura, când îl vei muta. La final, sigilează bine cutia și depozitează-o într-un loc unde nu este umiditate. Cel mai bine este un spațiu răcoros și uscat.
SFAT: adaugă în cutia bradului câteva frunze de dafin. Această plantă aromatică va preveni invazia paraziților și va limita dezvoltarea umidității. Ca bonus, bradul va mirosi grozav când îl vei folosi din nou anul viitor!
Când îngrijiți florile de interior, trebuie să țineți cont nu doar de dragostea plantelor pentru lumină sau antipatia pentru solul supraumezit, ci și de dimensiunea ghiveciului.
Dacă faci totul conform regulilor, plantele de interior te vor încânta cu aspectul lor frumos. Există multe plante care se simt mult mai confortabil în ghivece mici, decât în vase uriașe. În vasele mari, rădăcinile plantelor ocupă doar 20-30% din spațiul total.
Sansevieria. Planta se simte grozav într-un ghiveci larg, dar nu adânc. Rădăcinile Sansevieria cresc pe lățime. Atunci când rădăcinile ies le suprafața solului, înseamnă că este timpul să transplantăm planta într-un ghiveci ceva mai mare.
Euphorbia splendens (sau coroana de spini). Planta se simte grozav atunci când rădăcinile ajung la fundul ghiveciului, unde există o gaură de drenaj. Euphorbia splendens trebuie transplantată anual, iar plantele adulte trebuie transplantate o dată la 2 ani.
Ați cumpărat o plantă în ghiveci și a murit la câteva zile? Grădinarii explică de ce
Ficusul. Planta trebuie pusă într-un ghiveci etanș pentru a evita putrezirea rădăcinilor. Când ficusul se află într-un recipient spațios, începe dezvoltarea activă a rădăcinilor. În acest fel, planta încearcă să umple întregul vas, iar partea aeriană practic nu se mai dezvoltă.
Violetele. Violetele înfloresc mai bine într-un ghiveci mic. Doar ocazional trebuie să fie transplantate, îndepărtând simultan rădăcinile care au putrezit. Balsam
Impatiens sau Sporul Casei. Planta are un sistem radicular slab. Într-un ghiveci mare, planta tinde să crească sub pământ în detrimentul tulpinii și frunzelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News