Vă explicăm cum să curățați rapid și eficient un covor murdar. Gospodinele pricepute spun că aveți nevoie de 10 minute.
Covoarele de lână sunt delicate, așa că trebuie șterse cu un burete, înmuiat în apă rece. Gospodinele pricepute spun că astfel de covoare pot reține mult praf, fiind mai murdare decât un vas de toaletă.
În plus, fibrele covoarelor ascund acarieni, celulele moarte ale pielii, părul animalelor de companie, insecte, bacterii și mucegai. De aceea covoarele trebuie spălate temeinic la fiecare șase luni.
Pentru a curăța eficient și rapid covorul de murdărie, gospodinele cu experiență recomandă să le spălați afară sub un jet de apă, deoarece doar presiunea apei îndepărtează murdăria adunată.
Amintiți-vă că toate covoarele trebuie să fie complet uscate înainte de a le pune în casă. În caz contrar, vă veți confrunta cu un miros de umezeală și mucegai.
Spălarea unui covor durează aproximativ 10 minute, în funcție de dimensiunea acestuia. Dar poate dura până la jumătate de zi până se usucă complet, mai spun gospodinele.
Cu ajutorul unui singur produs putem curăța perfect covorul și îndepărta toate petele și mirosurile neplăcute.
Vorbim despre înălbitor. Cu toate acestea, este necesar să alegeți înălbitorul care poate fi folosit și pentru hainele colorate. Un astfel de produs, cu siguranță, nu va afecta culoarea covorului.
Dimpotrivă, înălbitorul va curăța perfect covorul și îi va reîmprospăta culoarea.
Pandișpan pufos cu lămâie: este aproape imposibil să-i reziști acestui desert delicios
Iată ce trebuie să faci: Pune puțin înălbitor direct pe pata de pe covor. Apoi ia o perie aspră, scufundă-o într-un lighean cu apă și freacă bine pata. Dacă este necesar, mai adaugă puțin înălbitor peste pată, în timp ce o curăți.
Usucă rapid hainele abia spălate cu aceste metode: vei putea îmbrăca, imediat, rochia preferată
La final, îndepărtează restul de înălbitor cu peria curată. Vei vedea că petele au dispărut, iar culoarea covorului nu s-a schimbat.
Toată lumea are acasă un set de farfurii, cești și alte vase din porțelan, care, la un moment dat, se îngălbenesc.
Dar cu metoda bunicii putem face ca aceste vase albe să strălucească din nou, iar petele galbene să dispară. Problema porțelanului constă în petele galbene, care tind să apară atunci când farfuriile nu sunt folosite o perioadă îndelungată. Indiferent cum le spălăm și ce produse folosim, petele galbene se încăpățânează să nu dispară.
Chiuveta din oțel inoxidabil va străluci din nou: folosește acest remediu ieftin
Desigur, când spălăm farfuriile și ceștile cu detergentul clasic ni se pare că problema este rezolvată, dar realitatea este cu totul alta. Seturile de farfurii și-au pierdut strălucirea și nu mai sunt atât de frumoase și strălucitoare ca înainte.
Pentru orice problemă există însă un remediu: să aflăm care este acesta.
Unele gospodine pun sare în tigaie, înainte de a prăji ceva: iată care este explicația
Nu este doar o metodă simplă, ci și foarte economă, deoarece nu trebuie să cumpărați produse scumpe. Aveți nevoie de un singur ingredient pe care probabil îl aveți în cămară și un șervețel curat din bumbac.
Așa că ia niște oțet și diluează-l, în părți egale, cu apă. Acum scufundă prosopul în această soluție și șterge vasele, ceștile și alte vase din porțelan. Vei constata că, încetul cu încetul, petele galbene vor începe să se estompeze până când vor dispărea complet.
Cum poți înlocui sarea în bucătărie? Iată cele mai accesibile produse, cu care nu vei da greș
La final, clătește toate farfuriile și ceștile de porțelan cu apă curentă și usucă-le cu o cârpă curată. Toate obiectele vor fi ca noi. Porțelanul este foarte delicat, de aceea când depozitezi farfuriile în dulap ar fi bine să așezi între ele niște foi albe sau șervețele de pânză, pentru a evita eventuale zgârieturi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu