Curăţarea cuptorul de grăsime le poate da mari bătăi de cap gospodinelor. Vă prezentăm trei dintre cele mai eficiente trucuri.
Lămâia
Sucul de lămâie este un degresant puternic. Acesta conține proprietăți antibacteriene și antiseptice foarte utile pentru a elimina tot felul de microorganisme acumulate în cuptorul nostru.
Puneţi sucul de lămâie într-un vas, pe care îl introduceţi în cuptor timp de 5 minute, la 200 de grade. După cele 5 minute, înmuiaţi o cârpă în sucul de lămâie fierbinte şi începeţi să curăţaţi cuptorul. În doar câteva minute veţi termina toată treaba.
Oţet
Oțetul este unul dintre produsele de curăţenie vedetă. Datorită acidităţii şi calităţilor antibacteriene, oţetul poate curăţa orice tip de murdărie. Pentru a vă face cuptorul să pară nou, trebuie doar să adăugați oțet într-un pulverizator și să acoperiți zonele cu grăsime. Apoi, va trebui să-l porniți timp de 10 minute la aproximativ 100 de grade. Ştergeţi apoi cu o cârpă umedă.
Sare
Un alt produs de casă care ne poate ajuta să ne curățăm cuptorul este sarea. Amestecați zece linguri de bicarbonat, patru de apă fierbinte și trei de sare grosieră. Folosiţi pasta obţinută pentru a îndepărta grăsimea din cuptor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu