Curăță perdeaua din baie cu această soluție și nu vei fi nevoit să cumperi una nouă

Curăță perdeaua din baie cu această soluție și nu vei fi nevoit să cumperi una nouă. Sursa - pixabay.com
Curăță perdeaua din baie cu această soluție și nu vei fi nevoit să cumperi una nouă. Sursa - pixabay.com

Perdelele de baie sunt adesea uitate de noi, atunci când facem curățenie în casă.

Cu toate acestea, perdelele din baie, care protejează împotriva stropilor de apă, devin rapid inutilizabile dacă nu sunt îngrijite corespunzător.

Amintiți-vă: de fiecare dată când ieșiți din cadă sau de sub un duș fierbinte să îndreptați perdeaua ca să se usuce.

Umiditatea din pliurile perdelei este un teren ideal de reproducere pentru bacterii și ciuperci.


Gospodinele ard frunze de dafin în casă: vei fi surprins când vei afla de ce

În plus, nu uitați să preveniți apariția mucegaiului pe perdea. Pentru a face acest lucru, pregătiți o soluție din apă și oțet. Turnați amestecul într-o sticlă cu pulverizator și aplicați-l pe perdea.

În cele din urmă, a treia regulă este să ții ușa băii deschisă, dacă nu ai geam. Dacă nu îți place această poziție a ușii, deschide-o măcar atunci când te culci.

 

BONUS. Dezgheață frigiderul rapid și în siguranță: iată câteva sfaturi utile

 

Din când în când, fiecare gospodină dezgheță frigiderul: acest lucru este necesar nu doar pentru a scăpa de gheața din interior, ci și pentru a menține igiena.

Pentru a dezgheța rapid și în siguranță frigiderul, trebuie să urmați mai mulți pași.

În primul rând, trebuie să-l deconectați de la electricitate și să scoateți toate produsele.

Diluați bicarbonat în apă într-un raport (5: 1) și utilizați soluția pentru a spăla pereții interiori și rafturile. Ștergeți frigiderul cu un burete uscat și conectați-l la priză. După ce frigiderul a funcționat câteva ore, puteți pune alimentele înapoi.

Curăță blatul de bucătărie cu această metodă și va fi ca nou

 

Dacă aveți un frigider cu sistem de dezghețare prin picurare, atunci această metodă nu va funcționa pentru dvs. Mai bine procedați altfel: deconectați frigiderul de la sursa de alimentare și scoateți toate produsele.

Așteptați până se topește gheața, ștergeți apa formată, apoi spălați frigiderul. Ștergeți-l cu o cârpă uscată și băgați-l în priza. La sfârșit, puneți mâncarea înapoi.

Pentru frigiderele cu sistemul „No Frost” nu trebuie să așteptați până când gheața se topește și, în plus, alimentele nu au timp să se deterioreze la căldură. 

 

De ce se formează gheață în frigider? 

 

Cel mai adesea, gheața se formează din cauza aerului cald care intră în frigider. Este dificil să evitați acest lucru, deoarece deschideți frigiderul de mai multe ori pe zi. Gheața nu doar că afectează produselor alimentare din frigider, ci și funcționarea compresorului, lucru care scurtează durata de viață a dispozitivului.

 

Cât de des se dezgheață frigiderul

 

Principala greșeală pe care o fac gospodinele când încep să dezghețe frigiderul este folosirea unui uscător de păr, a unui cuțit, a unui încălzitor electric și a altor dispozitive. În teorie, ar trebui să accelereze procesul de dezghețare, dar de fapt, dau un rezultat dezastruos.

Pentru a vă menține aparatele electrocasnice în stare bună și pentru a nu le strica, amintiți-vă că frigiderele vechi trebuie dezghețate o dată la 2-3 luni, iar cele cu programul „No Frost” - o dată pe an. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel