Curierii livratori de mâncare din România, cel mai mare bacşiş din Europa

Fotografie creată de MART PRODUCTION, de la Pexels
Fotografie creată de MART PRODUCTION, de la Pexels

Un studiu realizat de o companie care livrează mâncare arată că românii plătesc, în medie, cele mai mari bacşişuri curierilor. Românii plătesc aproape dublu la acest capitol faţă de spanioli, care sunt pe locul 2. 

Curierii români primesc în medie, 7,6 euro, arată studiul companiei de delivery, care include persoane fizice, dar și companii. Pe locul secund se află Spania, cu 4 euro, iar pe cel de-al treilea, Croația, cu 2,9 euro.

Raportul, citat de B1.ro, se bazează pe datele centralizate din 25 de țări și 1.300 de orașe din întreaga lume.

Peste 13.000 de comenzi, date de un singur român în 2021 

Un singur cumpărător din România a plasat în 2021 13.590 de comenzi, în valoare de 47.800 de euro. La nivel global, utilizatorul cu cele mai multe comenzi este din Spania, care a comandat de 17.564 de ori anul trecut. Comenzile au avut o valoare de 130.000 de euro.

Mesajul CIUDAT lăsat de un livrator clientului căruia i-a dus mâncarea

Utilizatorul a subliniat că l-a plătit pe bărbatul care a venit să-i aducă comanda și chiar i-a dat un bacșis, care valora 10 dolari.

Dar a doua zi, când s-a dus la mașina lui, bărbatul a fost șocat să găsească pe parbriz o pungă care conținea un bilet și niște monede, relatează Daily Star, citează a1.ro.

Omul, din Canada, nu știa de ce s-a supărat livratorul, dar a presupus că nu dăduse suficient bacșiș, deoarece biletul sugera acest lucru.

"Livratorul a lăsat un bilet pe mașina noastră într-o pungă cu 1,95 dolari și un mesaj pasiv-agresiv. I-am dat 10 dolari, restaurantul este la 10 minute de mers cu mașina. Pe bilet, curierul a notat: Iată niște mărunțiș de care în mod clar aveți nevoie mai mult decât mine. Păstrează-l pentru bacșișul următorului livrator. Rămâi în siguranță", a scris bărbatul. VEZI MAI MULTE AICI

Un livrator din București, prins drogat la volan, s-a enervat pe polițiști

Scene desprinse parcă din filme de comedie s-au petrecut noaptea trecută în Capitală: un livrator a fost depistat drogat la volan, numai că acesta, în loc să fie îngrijorat cu privire la propria soartă, era mai degrabă supărat că polițiștii îl rețin prea mult pentru formalități și se răcește mâncarea pe care trebuie să o livreze clientului.

"Păi hai mai repede că mi se răcește mâncarea și face ăla reclamație!" striga acesta către polițiști care s-au apucat de procesul verbal. Din păcate pentru "îngrijorarea" livratorului, comanda a fost compromisă și asta pentru că în mod evident, acesta nu a mai fost lăsat de polițiști să-și continue drumul. Mai mult decât atât, acesta a fost condus la spital pentru confirmarea rezultatului  inițial rezultat din aparatul drog-test. La spital i-au fost prelevate probe biologice.  VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel