Câinii din rasa Shiba Inu se comportă foarte bine cu cei mici, sunt sociabili și foarte devotați stăpânului.
Într-o ediție a emisiunii „Neatza de Weekend” de la Antena 1, s-a vorbit despre rasa Shiba Inu.
Potrivit specialiștilor, nu este o rasă pretențioasă: „Acești câini au un temperament bun, un caracter deosebit. Sunt energici câteva minute când vine cineva acasă. Le place independența. Își văd de viețile lor. Le place singurătatea, ceea ce înseamnă că îi poți lăsa acasă singuri mai mult timp. Nu strică lucruri.”
În cadrul unei emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1, Claudia Drăgușin a vorbit despre câinii din rasa Amstaff.
Iată ce a spus Claudia Drăgușin: „Este un câine de talie medie. Un pui la trei luni are nevoie de socializare. Să fie vaccinat, să primească mâncare adecvată. Mănâncă de trei ori pe zi, dimineața, la prânz și seara. Trebuie plimbat, dar nu alergat, pentru că, la trei luni, are articulațiile moi. O plimbare ușoară. Trebuie să primească și suplimente. Sunt niște câini foarte energici! Sunt căței de familie, sunt foarte protectivi cu copiii și familiile. Sunt foarte rezistenți la durere. Dacă un bebeluș îi mai ciupește, ei nu se supără niciodată și nu vor reacționa. (...) O plimbare de o oră este de ajuns pentru ei. Cu cât înaintează în vârstă, devin mai leneși.”
Pilotul Cezar Osiceanu a spus care sunt alimentele pe care ar trebui să nu le dăm niciodată câinelui.
„Carnea de porc și mezelurile sunt total excluse din alimentația câinilor, deoarece salitra folosită la mezeluri este foarte toxică la câini. Ambele produc diaree și eczeme extrem de greu tratabile. Organele nu au decât extrem de puține proteine și fermentează foarte rapid. De aceea este interzisă folosirea lor în alimentația câinilor, în special a puilor și a câinilor în creștere sau convalescenți.
Fasolea și mazărea sunt dușmanii de moarte ai câinilor pentru că fermentația produsă este în 90% fatală acestora. Cartofii nu sunt digerați de către câini și produc și ei fermentație. Morcovul asigură necesarul de sodiu al câinilor și de aceea nu trebuie să punem sare în mâncarea lor nici măcar pentru gust.
Producătorii de hrană uscată pentru câini și pisici folosesc masiv sarea pentru că nu îi controlează nimeni. Sarea produce sete și animalul va bea multă apă. Apa va umflă în stomac produsul ingerat după modelul “biscuitele soldatului pe front” și astfel va crea o senzație de sațietate”, a spus pilotul Cezar Osiceanu în exclusivitate pentru DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu