Dulci, cremoase şi foarte aromate, aceste fructe sunt un desert în sine. Consumate încă din Egiptul preistoric, sunt nu doar pline de elemente nutritive, ci au şi importante proprietăţi curative.
Indiferent că sunt proaspete sau uscate, curmalele se numără printre cele mai sănătoase fructe, iar asta datorită conţinutului mare de nutrienţi.
Curmalele uscate nu au deloc colesterol, conţin foarte puţine grăsimi, sunt bogate în proteine, fibre, vitaminele B1, B2, B3, B5, A1, E şi C, potasiu, calciu, mangan, fosfor, cupru, seleniu şi magneziu. În plus au mai multe tipuri de aminoacizi şi zaharuri naturale, adică glucoză şi sucroză.
Combat cancerul abdominal
Studiile au descoperit că aceste fructe au un rol semnificativ în controlul cancerului abdominal, funcţionând la fel de bine ca medicamentele specifice acestei afecţiuni.
Îmbunătăţesc viaţa sexuală
Curmalele sunt benefice pentru viaţa sexuală, deoarece cresc libidoul şi contribuie la tratarea disfuncţiilor sexuale. O mână de curmale, pusă la înmuiat peste noapte într-un bol cu lapte de capră şi consumată dimineaţa cu pudră de cardamom şi miere, acţionează ca un tonic puternic pentru aparatul reproducător.
Echilibrează sistemul nervos
Datorită conţinutului ridicat de potasiu şi scăzut de sodiu, curmalele au efecte benefice asupra sistemului nervos, echilibrându-i activitatea.
Tratează afecţiunile digestive
Curmalele au efect laxativ, fiind bune în combaterea constipatiei. Cantitatea de substanţe nicotinice conţinută de curmale tratează problemele intestinale, omorând bacteriile care cauzeaza infecţii. Totodată, datorită conţinutului de potasiu, curmalele coapte combat diareea.
Îmbunătăţesc funcţiile inimii
Curmalele întăresc, în acelaşi timp, rezistenta sistemului cardiac. Pentru rezultate maxime, se recomandă consumul lor de două ori pe săptămână.
Leac pentru mahmureală
Nu în ultimul rând, curmalele alungă efectele intoxicaţiei cu alcool, fiind un bun remediu pentru mahmureală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News