O gustare grozavă pentru susținătorii unei alimentații sănătoase și a unui stil de viață activ poate fi pregătită din curmale.
Publicitate
Curmalele sunt fructele unui tip de palmier, originar din Orientul Mijlociu, mai exact din spațiul aflat între Egipt și Mesopotamia. Cunoscut și ca finic, curmalul face parte din familia Arecacee și este cultivat în multe regiuni ale globului pământesc, din Africa de Nord până în Asia de Sud.
Ingredientele de care ai nevoie:
10 curmale,
5 linguri de fistic,
5 linguri de fulgi de cocos,
Tăiați curmalele pe o parte pe lungime. Scoateți cu grijă sâmburele. Tocați fisticul și umpleți curmalele. Stropiți vârful curmalelor cu fulgi de cocos. Poftă bună!
Consumul de curmale era atât de răspândit în viața de zi cu zi, încât vechii egipteni făceau inclusiv vin din curmale. Astăzi, producția mondială de curmale ajunge la aproape nouă milioane de tone anual. În Orientul Mijlociu, pe lângă fructe, mai sunt folosite și frunzele de curmal, care sunt consumate pe post de legume, dar și semințele fructelor de curmal, care sunt măcinate și amestecate cu făina, din care se fabrică pâine.
Curmalele conțin cantități însemnate de nutrienți, minerale și vitamine, ceea ce le oferă o serie de avantaje și beneficii însemnate pentru organismul uman.
Printre altele, curmalele sunt ideale între mese, oferă energie și ajută sistemul imunitar să reziste asaltului unor afecțiuni și boli periculoase.
Curmalele conțin nenumărate vitamine, între care B1, B2, B3, B4 și K. Dacă vei consuma zilnic câteva curmale, nu vei mai avea nevoie de suplimente de vitamine. În plus, aceste fructe conțin zaharuri naturale, neprocesate (glucoză, fructoză și sucroză), așa că sunt ideale pentru o gustare rapidă între mese. Așa vei obține energia necesară. În plus, 100 de grame de curmale uscate conțin aproximativ 277 de calorii, aproape 15% din cantitatea zilnică recomandată.
Din verdețuri, bogate în vitamine, poți să pregătești o pastă delicioasă.
O opțiune excelentă pentru păstrarea verdețurilor pentru iarnă este să pregătești o pastă de vitamine, care poate fi servit cu preparate din carne, adăugat la salate sau la produsele de patiserie.
Pentru a pregăti pasta veți avea nevoie de:
100 grame ceapă verde,
100 grame de usturoi verde tânăr,
50 grame de mărar,
50 grame pătrunjel,
1 linguriță boia,
1 linguriță de sare,
1 linguriță de miere,
1 lingură suc de lămâie,
3 linguri de ulei vegetal.
Verdeața spălată se usucă cu un prosop de hârtie, apoi se toacă. Bucățile tocate de verdeață se pun într-un blender. Adăugați, pe rând, boiaua de ardei, sarea, mierea, sucul de lămâie și uleiul vegetal. Ca rezultat, veți obține un sos universal parfumat și apetisant.
Acum nu vă mai rămâne decât să așezați pasta în borcane. Pentru a păstra pasta mai mult timp, turnați deasupra ulei vegetal. Pasta verde trebuie păstrată la frigider. Dacă doriți, o parte din pastă poate fi congelată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu