Curmalele sunt bogate în substanţe care ajută la menţinerea unei tensiuni arteriale normale, întăresc sistemul imunitar, iar antioxidanţii pot ajuta la prevenirea cancerului, potrivit unui studiu publicat în International Journal of Clinical and Experimental Medicine, informează dailymail.co.uk.
Curmalele sunt bogate în antioxidanţi, o serie de substanţe care blochează radicalii liberi din organism, care pot deteriora celulele şi pot duce la apariţia cancerului.
Radicalii liberi sunt substanţe chimice reactive care apar în organism în urma proceselor naturale, dar nivelul acestora poate creşte din cauza toxinelor din mediul înconjurător.
Studiul a arătat că aceste fructe conţin niveluri ridicate de polifenoli, un tip de antioxidant despre care se crede că ajută la scăderea incidenţei cancerului şi a mortalităţii provocate de această boală.
De asemenea, curmalele conţin beta D-glucan, o substanţă care a fost folosită în teste de laborator, pe animale, şi care a încetinit dezvoltarea tumorilor canceroase.
Curmalele conţin şi cantităţi mari de potasiu, util în menţinerea unui nivel normal al tensiunii arteriale, mangan, cupru şi seleniu, benefice în întărirea sistemului imunitar.
Savanţii cred că aceste fructe sunt benefice organismului datorită combinaţiei de minerale, care ajută şi la metabolizarea conţinutului ridicat de zahăr, astfel încât să nu fie transformat în grăsime.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu