Cursa pentru Cotroceni și scandalul de la Spitalul Pantelimon. Chirieac: Va exista un decont politic. Va fi greu să se mai lipească din nou coaliția

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Bogdan Chirieac a făcut analiza momentului în ceea ce privește cursa pentru Cotroceni și ruperea coaliției. 

O adevărată răsturnare de situație are loc în lupta pentru Cotroceni. Polul suveranist din România a fost refăcut, iar George Simion și Diana Șoșoacă au lăsat divergențele de dragul unei alianțe împotriva partidelor tradiționale. Totodată, conform datelor România TV, candidatul PSD ar fi favoritul pentru cea mai înaltă funcție din stat, după 20 de ani în care România nu a mai avut un președinte social democrat. Alți participanți nu pot să coaguleze o masă critică de voturi. Nicolae Ciucă, Elena Lasconi și Mircea Geoană sunt prezenți în sondaje, dar cu cifre oscilante ce nu par să garanteze o intrare în turul doi. Astfel, se preconizează scenariul social - democraților care vor lupta cu suveraniștii pentru președinția României. 

"Nu este exclus acest lucru"

"Nu este exclus acest lucru. Din 2009, de când a câștigat alegerile Mircea Geoană, iar peste noapte s-a schimbat rezultatul, nu a existat o șansă mai mare pentru PSD să obțină funcția de președinte. În turul 1, probabil vom vedea candidatul PSD, adică domnul Marcel Ciolacu, pe locul întâi, deci intră în turul doi, iar celălalt candidat, în mod normal, ar fi Nicolae Ciucă. PNL are 1100 de primari. Adică, 1100 de primari înseamnă o forță electorală foarte importantă. Totuși, dacă organizațiile vor lucra atunci Ciucă are o șansă mare pentru turul doi.

Pe de altă parte, a avut loc o întâlnire între domnul Simion și doamna Șoșoacă. S-au întâlnit să se hotărască cine va fi candidatul la președinție. Eu nu cred că doamna Diana Șoșoacă o să renunțe la candidatura la președinție. Nu cred. Dacă totuși se va întâmpla, iar polul suveranist se coagulează, atunci da. Candidatul polului suveranist, probabil, în primul rând, domnul George Simion, are o șansă serioasă să intre în turul al doilea, deși nu au primari. Președintele este votat după cum știți. Cel puțin în turul doi se votează personalitatea și partidele. Suntem în precampanie în momentul acesta. Se pot întâmpla multe până în noiembrie. Deocamdată, orice rezultat este posibil", a explicat Bogdan Chirieac.

"Cu siguranță va exista un decont politic"

Conversațiile interne ale PNL, sub formă de stenograme, obținute de România TV relevă faptul că Nicolae Ciucă ar dori o alianță cu USR. Liberalii ar vrea să-l îndepărteze pe premierul Marcel Ciolacu, folosind scandalul de la Pantelimon. 

"Marcel Ciolacu arată că nu poată să facă față problemelor reale. În loc să se ocupe de spitalul Pantelimon, el preferă să facă glume și să atace, este mesajul liberalilor care fac presiuni pentru abandonarea PSD-ului. 

"La Spitalul Pantelimon asistăm la putreziciunea obișnuită a statului român. Acolo e o doctoriță care ucidea pacienții. Corpul de control al ministerului Sănătății s-a dus, a băut o cafea și a zis că e în regulă totul. Deci, statul nu a reușit să deceleze o crimă în masă, cu cadavrele pe masă, ca să spunem așa. Despre asta este vorba. Cu siguranță va exista un decont politic. Unde mergem cu decontul politic? Se duce doar la decont, că e șocant, sau va plăti și ministrul de Finanțe, cel care "ucide" în fiecare săptămână cu câte o nouă aberație economia românească? E o întrebare.

Atacul la adresa lui Ciolacu e campanie electorală. În campania electorală, e important să nu iasă o stare de agitație în care să nu se mai poată face o majoritate după 8 decembrie. În momentul în care se va ajunge la atac la persoană, când vorbim de Ciolacu, cât și de Ciucă, va fi greu să se mai lipească din nou coaliția.

Eu înțeleg că fiecare dintre partide vrea să se întoarcă la electoratul său. PNL vrea pe partea dreaptă. De fapt, nu e nicio dreaptă, că au asistat și au promovat majorările de taxe și impozite. PSD-ul a făcut majorări de pensii și de salarii la stat, fără legătură cu activitatea economică. Mediul privat e în genunchi. Statul este cu justiția nefuncțională, cu administrația profund neperformantă, cu un sistem medical unde pacienții sunt uciși în spital, iar conducerea sau sistemul nu-și dă seama de asta. Cu nebunul nu ai ce să faci. Vine un nebun și în America și își omoară colegii de birou. Nu poate să facă multe statul în sensul acesta. Dar ca să decelezi un criminal în serie, un psihopat, poți să o faci. Nu, în România nu se întâmplă. Nu mai vorbesc de educație, de armată, de poliție, de ce vreți dumneavoastră. Tot ce înseamnă stat în România este o structură nefuncțională", a detaliat Bogdan Chirieac.

.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel