Curtea Internațională de Justiție în cazul genocidului: Israelul spune că afirmațiile Africii de Sud sunt "false și extrem de distorsionate"

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Israelul a respins astăzi acuzațiile potrivit cărora ar fi comis un genocid în Gaza, spunând unui tribunal internațional că afirmațiile sunt "false și extrem de distorsionate".

Avocații care reprezintă Israelul și-au început astăzi răspunsul la cazul de genocid, înaintat de Africa de Sud în fața Curții Internaționale de Justiție a Națiunilor Unite (CIJ) de la Haga.

Acest răspuns a venit după ce Africa de Sud și-a prezentat ieri argumentele, susținând că ultimul război din Gaza face parte din decenii de opresiune israeliană și că a avut ca scop "distrugerea populației".

Aceștia au cerut judecătorilor care prezidează audierea de două zile să impună măsuri de urgență, ordonând Israelului să oprească imediat ofensiva.

Potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, condus de Hamas, peste 23.000 de palestinieni au fost uciși până în prezent în ofensiva, pe care Israelul a lansat-o ca răspuns la uciderea a aproximativ 1.200 de israelieni într-un atac al luptătorilor Hamas pe 7 octombrie.

Aproximativ 240 de persoane au fost, de asemenea, răpite din Israel, aproximativ jumătate dintre ostatici fiind până în prezent eliberați.

Vineri, consilierul juridic al Ministerului israelian de Externe, Tal Becker, a cerut judecătorilor să respingă cererea Africii de Sud de a
oprire a ofensivei, spunând că acest lucru ar lăsa Israelul fără apărare.

De asemenea, el a descris interpretarea evenimentelor de către Africa de Sud ca fiind "extrem de distorsionată".

"Dacă au existat acte de genocid, acestea au fost comise împotriva Israelului"

"Dacă au existat acte de genocid, acestea au fost comise împotriva Israelului", a spus Tal Becker.

"Hamas urmărește genocidul împotriva Israelului. Israelul se află într-un război de apărare împotriva Hamas, nu împotriva poporului palestinian. Componenta cheie a genocidului, intenția de a distruge un popor în totalitate sau parțial, lipsește cu desăvârșire", a mai completat acesta.

Din acest motiv, avocații Israelului au susținut că instanța nu avea competența, în temeiul Convenției privind genocidul, de a-i ordona să oprească acțiunile militare din Gaza.

Convenția privind genocidul din 1948, adoptată în urma uciderii în masă a evreilor în Holocaustul nazist, definește genocidul ca fiind "acte comise cu intenția de a distruge, în totalitate sau în parte, un grup național, etnic, rasial sau religios".

Se așteaptă ca instanța să se pronunțe cu privire la posibilele măsuri de urgență în cursul acestei luni, dar nu se va pronunța atunci asupra acuzațiilor de genocid - proceduri care ar putea dura ani de zile, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel