Un cutremur cu magnitudinea 3,3 s-a produs joi seara, la ora locală 18:47, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Seismul a avut loc la adâncimea de 87 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 39 km vest de Focşani, 69 km nord de Buzău, 71 km est de Sfântu-Gheorghe, 85 km est de Braşov, 91 km sud de Bacău, 92 km sud-vest de Bârlad.
De la începutul lunii mai, în România, au avut loc 38 de seisme, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,7 pe Richter. Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.
Mihai Diaconescu, seismolog la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a intervenit telefonic la Antena3 CNN, unde a vorbit despre cutremurul din Arad, despre care a spus că, cel mai probabil, are legătură cu seimele din Turcia.
Seismologul a spus că trebuie să ne obișnuim cu numărul mare de cutremure, iar cel înregistrat recent în zona Arad pare să fie influențat de cutremurele care au avut loc în Turcia.
„Da, cred că trebuie să ne obișnuim, mai ales în zona vestică dacă au început, pentru că acelea sunt influențate de Mediterană, deci vin de undeva din partea sudică, probabil că este o influență foarte mare pe un plan de sensibilitate de la turci, în urma cutremurelor catastrofale de la turci și da, trebuie să ne obișnuim.”, a spus Mihai Diaconescu la Antena3 CNN. Vezi articolul aici!
Mai multe seisme cu magnitudinea peste 4 pe Richter s-au produs în România în 2023:
11 martie - Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe Richter s-a produs la ora 14:09, în zona seismica Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 140 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 57 km nord-vest de Buzău, 58 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 61 km est de Braşov, 64 km vest de Focşani, 73 km nord-est de Ploieşti.
17 februarie - Un cutremur cu magnitudinea 4,3, s-a produs la ora 11:11, în Oltenia, judeţul Gorj, la adâncimea de 8,7, conform datelor Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Iniţial, conform datelor automate ale calculatorului, magnitudinea era de 4,4 şi adâncimea de 15 kilometri. ... Citește mai mult AICI:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News