Cutremur cu magnitudinea 4,2 produs în Sicilia

Două cutremure mari au lovit Indonezia / Foto: Pixabay, de Tumisu
Două cutremure mari au lovit Indonezia / Foto: Pixabay, de Tumisu

Un seism cu magnitudinea 4,2 s-a produs în Sicilia.

Un seism cu magnitudinea 4,2 s-a produs duminică dimineaţă pe insula italiană Sicilia, transmite Agerpres. Din fericire, nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale, relatează DPA.

Epicentrul seismului a fost înregistrat la adâncimea de aproximativ 4 kilometri şi a fost localizat la aproximativ 80 de kilometri sud de capitala Siciliei, Palermo.

Departamentul de pompieri a trimis un elicopter pentru a evalua eventualele pagube din aer.

În această regiune din sudul Europei cutremurele sunt frecvente, iar de cele mai multe ori sunt atât de slabe încât trec neremarcate de populaţie. Italia s-a confruntat şi cu cutremure puternice în ultimii ani, aşa cum a fost cel din 2016, din Amatrice (centrul Italiei), seism în care şi-au pierdut viaţa 300 de persoane.

Val de cutremure în România

România a fost zguduită de trei cutremure, de mică intensitate, în cursul zilei de joi, 19 august, anunță Institutul Național  de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Primul seism s-a produs  la ora 01:42:51 (ora locală a României) în TRANSILVANIA, COVASNA, acesta având  o magnitudine de  ml 2.5, la adâncimea de 128km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 34km E de Brasov, 83km N de Ploiesti, 117km SV de Bacau, 132km NE de Pitesti, 140km N de Bucuresti, 148km E de Sibiu, 158km V de Galati, 158km V de Braila, 202km SV de Iasi, 204km N de Ruse.

Cel de-al doilea seism a fost la orele 15:55:35 (ora locală a României), în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU , având  magnitudinea ml 2.7, la adâncimea de 117km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 54km NE de Ploiesti, 69km SE de Brasov, 105km N de Bucuresti, 125km V de Braila, 130km V de Galati, 133km NE de Pitesti, 139km S de Bacau, 170km N de Ruse, 181km E de Sibiu, 220km NV de Constanța.

Tot joi, la ora 19:13:35 (ora locală a României), s-a produs în TRANSILVANIA, COVASNA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.6, la adâncimea de 128km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 69km NE de Brasov, 75km SV de Bacau, 132km N de Ploiesti, 158km SV de Iasi, 160km E de Sibiu, 165km NV de Galati, 172km NV de Braila, 175km NE de Pitesti, 190km N de Bucuresti, 208km E de Cluj-Napoca.

Gheorghe Mărmureanu despre următorul cutremur din țara noastră

 

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, a fost întrebat dacă activitatea seismică ar avea legătură cu schimbările climatice.

Întrebat, luni, la Antena 3, dacă schimbările climatice au avut un rol legat de modul în care plăcile tectonice s-au mișcat și la cutremurele pe care noi le-am avut în România, Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, a făcut următoarele precizări: „Treaba este mult mai complicată, pentru că fenomenele care se întâmplă în timpul marilor cutremure sunt fenomene pur geologice, absolut geologice.”

Întrebat dacă ne putem aștepta la un seism mai mare, acesta a spus: „Vrancea este o zonă seismică, o zonă tectonică de cu totul o altă natură decât ce este în jurul nostru. Spre exemplu, când sunt cutremure mari în Turcia nu au nicio influență asupra noastră.”, a explicat Gheorghe Mărmureanu. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel