Cutremur de 3,4 grade în România, înregistrat duminică dimineață. Unde s-a simțit seismul

Foto: Inquam, de Octav Ganea
Foto: Inquam, de Octav Ganea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara richter a avut loc duminică dimineața în zona seismică Vrancea.

 

Cutremurul a avut loc duminică, 2 iulie, la ora 03:01:35, în zona seismică Vrancea, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). 

Seismul cu magnitudinea de 3,4 s-a produs la adâncimea de 70,1 km.

Acesta s-a simțit în apropierea următoarelor oraşe: 36km V de Focșani, 71km N de Buzău, 73km E de Sfântu-Gheorghe, 88km S de Bacău, 88km SV de Bârlad, 88km E de Brașov.

Un cutremur puternic a avut loc, recent, în Marea Neagră

Un cutremur cu magnitudinea 4,6 s-a produs joi, 22 iunie, în Marea Neagră, la 59 km de Sevastopol, potrivit site-ului Centrului Seismologic European-Mediteranean.

Potrivit serviciului, cutremurul a avut loc la ora 05:42, ora Moscovei, la o adâncime de 10 km, în mare, la sud de Sevastopol.

Directorul al Institutului de Seismologie și Geodinamică al KFU V. I. Vernadsky, Yuri Volfman, a precizat pentru agenția Interfax că epicentrul a fost la 67 km sud-vest de Sevastopol.

"Datele încă vin. Cutremurul a fost resimțit în mai multe orașe - de la Alushta la Sevastopol, chiar, poate, în Evpatoria, dar asta este preliminar. Cred că nu vor fi consecințe grave, dar faptul că oamenii simțit tremurături este destul de probabil", a spus el.

Crimeea este o regiune periculoasă din punct de vedere seismic. Oamenii de știință înregistrează până la 200 de cutremure pe an pe peninsulă. După cum s-a raportat, ultimii ani au devenit o perioadă calmă din punct de vedere seismic. Ultimul cutremur puternic a avut loc în Crimeea în septembrie 1927: în câteva zile, 70% din clădirile din Ialta au fost parțial distruse, trei persoane au murit, iar zeci au fost rănite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel