Un cutremur cu magnitudinea de patru grade s-a produs în Vrancea în cursul acestei zile.
Un cutremur a avut loc în ziua de 04.07.2022, la 13:56:45 (ora României), în zona seismică Vrancea - Buzău un cutremur mediu cu magnitudinea de 4.0 grade, la adâncimea de 120.013 km. Cutremurul s-a produs la 61km E de Brasov, 80km N de Ploiesti, 112km S de Bacau, 130km V de Braila, 130km V de Galati, 133km N de Bucuresti, 147km NE de Pitesti, 176km E de Sibiu, 195km SV de Iasi, 198km N de Ruse.
În ziua de 25 Iunie 2022, la ora 12:32:24 (ora locală a României), s-a produs în Marea Neagră un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.9.
Seismul a avut loc la adâncimea de 7 kilometri, arată infp.ro.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 86km E de Constanţa, 174km NE de Varna, 188km SE de Brăila, 199km SE de Galaţi, 253km NE de Burgas, 276km S de Odessa, 290km E de Bucureşti. Vezi articolul AICI.
Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade a lovit sud-estul Afganistanului aseară: seismul, conform Institutului de Geofizică al SUA (Usgs), a fost înregistrat la 44 km sud-vest de Khost, în apropiere de granița cu Pakistanul.
Bilanţul puternicului cutremur care a lovit sud-estul Afganistanului în noaptea de marţi spre miercuri a ajuns la cel puţin 920 de morţi, a anunţat guvernul acestei ţări, potrivit Agerpres.
"Până în prezent, potrivit informaţiilor de care dispunem, cel puţin 920 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 600 sunt rănite", a declarat într-o conferinţă de presă Mawlawi Sharafuddin Muslim, ministru adjunct pentru gestionarea dezastrelor naturale.
"Acestea sunt informaţii iniţiale şi este posibil (ca această cifră) să continue să crească", a precizat acesta în faţa jurnaliştilor la Kabul.
Cu toate acestea, într-un mesaj de condoleanţe din partea liderului suprem al talibanilor difuzat anterior se indica că doar până la 300 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 500 au fost rănite în această tragedie. Citește mai multe AICI.
Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei se așteaptă ca cererea de energie să fie „severă” în această după-amiază.
Se cere ca oamenii să stingă luminile inutile, dar totuși să folosească aerul condiționat pentru a evita insolația.
Timp de săptămâni, oficialii au avertizat cu privire la o criză de energie pe măsură ce temperaturile cresc.
În weekend, temperatura din centrul Tokyo a crescut la peste 35C, în timp ce orașul Isesaki, la nord-vest de capitală, a înregistrat un record de 40,2C. Aceasta a fost cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în iunie pentru Japonia.
Iunie marchează începutul verii în Japonia, temperaturile rămânând de obicei sub 30 grade Celsius în timpul lunii.
Într-o declarație duminică, ministerul a spus că surplusul de capacitate de generare a energiei electrice ar trebui să scadă la 3,7% luni după-amiază în Tokyo și în opt prefecturi din jur. Consideră un tampon de 3% ca fiind necesar pentru o alimentare stabilă. Citește continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu