Cutremur de peste 6 grade în Japonia, la o zi după dezastrul din Taiwan - Video

Inquam/Octav Ganea
Inquam/Octav Ganea

Un seism submarin, care a avut magnitudinea 6, s-a produs joi în largul coastelor prefecturii Fukushima, în nord-estul Japoniei, potrivit Agenţiei meteorologice japoneze (JMA). Nu a fost emisă o alertă de tsunami, transmite AFP.

Media locală nu a semnalat victime şi pagube materiale imediat după acest seism, a cărui magnitudine a fost estimată la 6,1 de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). Seismul a fost resimţit şi la Tokyo și a avut loc la puţin timp după un cutremur violent produs miercuri în proximitatea Taiwanului, soldat cu nouă victime şi peste 1.000 de persoane rănite, provocând numeroase pagube materiale.

Video

Cel mai puternic cutremur care a lovit Taiwanul în ultimii 25 de ani s-a produs miercuri și a avut o magnitutdine de peste 7. Vezi detalii aici!

În Japonia, 2.227 de cutremure cu o intensitate de peste 1 pe scara japoneză shindo (de intensitate seismică) au avut loc în 2023, conform JMA.

Catastrofa de la Fukushima, care a devastat mai multe prefecturi din nord-estul Japoniei în 2011, făcând aproape 20.000 de morţi şi dispăruţi, este încă prezentă în memoria tuturor. Atunci, un seism submarin cu magnitudinea 9 a declanşat un tsunami gigantic pe coasta de nord-est a Japoniei, care a provocat un accident la centrala nucleară Fukushima Daiichi, cea mai gravă catastrofă nucleară înregistrată pe Terra după cea produsă la Cernobîl în 1986.

'Nicio anomalie' nu a fost găsită la Fukushima Daiichi după seismul de joi dimineaţă, a zis Tepco, operatorul acestei centrale nucleare - aflate încă în etapa de decontaminare şi dezmembrare -, într-un mesaj transmis pe reţeaua de socializare X.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel