Cutremurul din noaptea trecută, în apropiere de epicentrul fenomenului care a îngrozit oamenii în 2017

Sâmbătă dimineața, zona seismică Vrancea / Galați a fost puternic zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter. În județul Galați, în 2017, s-a petrecut un fenomen misterios care a băgat spaima în localnicii unui sat. 

Publicitate

Tot în Galaţi, în luna martie 2017, în satul Izvoarele din județul Galați au avut loc mai multe cutremure care au provocat serioase alunecări de teren. Localnicii au fost martorii unui fenomen misterios, despre care specialiștii de la Institutul Național de Fizică a Pământului știu din 2013, când au identificat la Izvoarele un roi de trei sute de cutremure de magnitudine mică într-un interval de o lună. 

În urmă cu trei ani, dealul care mărginește localitatea a început să se crape și s-a apropiat de case cu trei, patru metri. Oamenii au început să nu mai doarmă noaptea, de teamă că locuințele vor cădea peste ei. Pe pereții crăpați sunt încă semnele-martor puse de pompieri în 2013, atunci când au început primele cutremure.

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 01, s-a înregistrat cel mai puternic cutremur din 2020.

Ce a declarat Constantin Ionescu (INCDFP)

"Deocamdată nu au fost replici. Nici o replică mai mică nu a fost, cu magnitudine de două grade, să zicem. Dar au mai fost în zona respectivă cutremure de suprafaţă şi nu au produs replici. Intensitatea în epicentru a fost de 5-6 grade Mercali iar cutremurul s-a simţit cu aceeaşi intensitate pe o rază de 30 de kilometri faţă de epicentru şi a scăzut în intensitate cu cât distanţa s-a mărit faţă de epicentru", a declarat Constantin Ionescu, sâmbătă dimineaţa, la Antena 3.

"Zona Vrancea are două nivele de producere a cutremurelor care se situează la adâncimi între 90 şi 160 de kilometri şi un nivel de suprafaţă, între 10 şi 40 km. În această zonă, cutremurele au, de obicei, magnitudini între 3-4 grade. Dar, din când în când, la zeci de ani se mai produce un cutremur peste 5 grade. Magnitudinea posibilă a unui cutremur de suprafaţă în zona Vrancea este de 6-6.5 grade", a mai declarat directorul INCDFP.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel