EXCLUSIV  Cutremur în România. Ștefan Prigoreanu, PRBAR: Cel mai mare risc dacă falia Vrancea va produce un cutremur catastrofal e altul

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ștefan Prigoreanu, președintele Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare (PRBAR), a vorbit despre importanța unei asigurări în caz de cutremur.

Ștefan Prigoreanu, președintele Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare (PRBAR), a vorbit despre importanța unei asigurări în caz de cutremur. În contextul în care experții avertizează că un seism puternic s-ar putea produce în România în următorii ani.

VEZI ȘI: Cutremur în România, în urmă cu puțin timp

"Dacă vă uitați pe știri chiar acum puțin timp s-a produs un nou cutremur în zona Vrancea. Este un cutremur mic de doar 4 grade și un pic, fără pagube materiale, dar este ca un avertisment pe care ni-l dă natura pentru a nu știu câta oară. Dacă s-ar produce un sinistru pentru că statistica, care este știință exactă, spune foarte clar că falia Vrancea produce un sinistru, un cutremur catastrofal cu o frecvență pe care este greu să o determinăm, undeva la 40-50 de ani, au trecut destul de mulți ani de la cutremurul din 1977, din nefericire sau din fericire.

Ștefan Prigoreanu arată cel mai mare risc ca urmare a cutremurului

Dacă s-ar produce mâine un sinistru, vă spun că cel mai mare risc ca urmare a cutremurului este incendiul, iar incendiul înseamnă pagube materiale foarte mari, atât pentru persoanele fizice pentru care poate însemna pierderea a tot ceea ce au și necesită categoric intervenția statului, a administrației centrale, a administrației locale pentru ajutor, iar pentru orice operator economic un incendiu major poate însemna întreruperea activității, cu pierdere de profit, neonorarea unor contracte și obligații, poate chiar insolvență și faliment, și bineînțeles, neachitarea unor facturi către furnizori, cu impact negativ asupra altor operatori economici.

Dar dacă toate aceste persoane fizice și operatori economici ar conștientiza riscul de cutremur și riscurile la care se expun și și-ar dori să încheie o poliță de asigurare astăzi, în 2024, sau hai să spunem până în 2025, oare am putea gestiona acel număr dublu de asigurați și de clienți cu aceeași oameni din industria de asigurări? Cu siguranță nu, din păcate. Și aici aș vrea să menționez că noi avem un rol educativ, noi suntem cei care facem clienților educația financiară în ceea ce privește protecția la risc. Noi îi informăm că pentru unele riscuri merită să se asigure pentru că costurile sunt suportabile comparativ cu pierderea financiară generată de un eveniment asigurat pentru care nu au protecție", a declarat Ștefan Prigoreanu în cadrul Conferinței "Quo Vadis 2024".

Fundația Institutul de Studii Financiare și trustul de presă DC Media Group au organizat în data de 29 februarie 2024, începând cu ora 11:00, în sistem hibrid, Conferința "Quo Vadis 2024 !" - Ediția a VI-a, "Provocări în Educația financiară din România!".

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel