CUTREMUR în Vrancea, urmat de 16 replici

Exercitiu tactic cu tema 'Gestionarea situatiilor de urgenta determinate de producerea unui cutremur de mare intensitate'
Exercitiu tactic cu tema 'Gestionarea situatiilor de urgenta determinate de producerea unui cutremur de mare intensitate'

Vrancea se confruntă cu o situație rar întâlnită în această zonă seismică: cutremure de suprafață de o intensitate mai mare față de cele de adâncime din această zonă. 

Luni, a avut loc un cutremur de 4,1 pe scara Richter în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 17 kilometri. Seismul a fost urmat de nu mai puțin de 16 replici de mică intensitate. Ultimele două replici au fost în dimineața zilei de marți. 

Mircea Radulian, directorul ştiinţific al INFP, a precizat, la România TV, că seismele produse în Vrancea sunt dese și periculoase, fiind cele care produc pagube. 

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel