Vrancea se confruntă cu o situație rar întâlnită în această zonă seismică: cutremure de suprafață de o intensitate mai mare față de cele de adâncime din această zonă.
Luni, a avut loc un cutremur de 4,1 pe scara Richter în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 17 kilometri. Seismul a fost urmat de nu mai puțin de 16 replici de mică intensitate. Ultimele două replici au fost în dimineața zilei de marți.
Mircea Radulian, directorul ştiinţific al INFP, a precizat, la România TV, că seismele produse în Vrancea sunt dese și periculoase, fiind cele care produc pagube.
În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu