Cutremur Maroc. Mărturia unei românce din Rabat / „Ne gândim la ce e mai rău“

Foto: Freepik
Foto: Freepik

O româncă stabilită în Maroc a povestit cum s-a simțit cutremurul din noaptea de 8 spre 9 septembrie 2023.

O româncă stabilită în Maroc a intervenit telefonic la postul de televiziune Antena 3 CNN, unde a povestit cum s-a simțit seismul în capitala Rabat, la aproximativ 300 de kilometri de epicentrul seismului.

„S-a simțit foarte puternic. Pot să spun că este cel mai intens simțit cutremur, având în vedere și pe cele pe care le-am trăit în România. Efectiv s-a mișcat totul, era ca și cum ai fi fost într-o barcă. Din ce știu până la această oră, în Rabat nu sunt pagube, Toată lumea este îngrijorată cu privire la replici. A fost foarte multă agitație, oamenii au ieșit în stradă, s-au auzit țipete, lumea s-a speriat foarte rău. Din ce știu, românii de aici din comunitate nu au avut de suferit“, a spus Cătălina Bogoi.

CITEȘTE ȘI        -      Iohannis, prima reacție după cutremurul din Maroc

Cum au simțit cutremurul românii din Maroc

„Noi suntem destul de departe de Marrakech, la o distanță de aproximativ 300 de kilometri, însă s-a simțit foarte, foarte mult! Intens! Am luat legătura cu românii de aici, imediat după ce s-au calmat un pic lucrurile. Nu sunt victime printre români. Toată lumea este speriată de replicile care ar putea  urma. Rabat, fiind un oraș pe malul Oceanului Atlantic, bineînțeles că ne gândim și la ce e mai rău, la valuri enorme.De altfel, autoritățile marocane au informat că este interzis accesul pe plajă sau în proximitatea oceanului.

În afară de o sperietură foarte puternică, românii nu au fost direct afectați, din câte am vorbit cu ei. Bineînțeles, fiind români, suntem cumva obișnuiți cu seismele pe care le-am trăit în România, însă toată lumea spune că cel de aseară a fost mult, mult mai intens“, a mai povestit femeia.

VEZI ȘI       -      Crește bilanțul morților în Maroc, după cutremurul de 7 grade pe scara Richter / Imaginile zilei cu distrugerile produse de seism / video

Cutremur Maroc. Ce măsuri au luat autoritățile

„Eram acasă, cu familia. Avem 2 copii mici. Băiatul s-a speriat foarte rău. Zgomotul din jur și lumea care țipa i-au speriat foarte rău. Până la acest moment, tot ce primim sunt informații legate de numărul victimelor, număr care, din păcate, se modifică de la oră la oră.

De asemenea, primim informații privitoare la măsurile de precauție în cazul unor replici de intensitate mare“, a mai zis, la Antena 3 CNN, Cătălina Bogoi, o româncă stabilită în Rabat.

CITEȘTE ȘI       -        Cutremur extrem de puternic în Maroc. Sute de morți / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel