În Turcia, la cinci zile de la cutremur, se caută speranțe de viață. Astăzi, au fost găsite mai multe persoane în viață, ceea ce a readus lumina în sufletele rănite ale celor care-și caută, cu disperare, rudele pe sub dărâmături. În același timp, salvatorii și-au reconfirmat rolul pentru viață.
”Când salvezi o viață, salvezi și sufletul unei mame, al unui frate, al unei bunici sau al unui prieten. Este salvat destinul celor cărora aparții, este curmată suferința celor ce te așteaptă, a celor care te iubesc și a celor pentru care lipsa ta provoacă o amputare emoțională.
Dezastrul produs în Turcia și Siria a adus suferință de neimaginat pentru sute de mii de oameni, a schilodit destine și a înlocuit normalitatea cu haosul.
Într-un peisaj cuprins de dezolare, disperare și suferință, cei peste 100 de pompieri români continuă să demonstreze că rolul de salvator este sinonim cu harul de a înlocui suferința cu iubirea, haosul cu pacea si frământarea cu liniștea.
Misiunea lor nu este ușoară, misiunea salvatorului nu este lipsită de risc, epuizare fizică și sleire emoțională.
5 oameni trăiesc datorită lor! Aceasta este răsplata oamenilor, românilor îmbrăcați în haina salvatorilor pentru care riscul este doar o nouă zi, pentru care epuizarea este o nouă provocare și pentru care datoria pe care o au acolo, unde este cea mai mare nevoie de ei, este chemarea la care tot Universul a conlucrat, astfel încât, succesul să reprezinte menirea și rostul lor.
Pentru că …Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă! Astăzi, mâine și în fiecare zi, vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți! Pentru noi și mai ales pentru cei salvați, voi sunteți cei care, de câte ori salvați o viața, salvați o lume întreagă!” scrie MAI, pe pagina de Facebook.
Amintim că și România a trimis salvatori în Turcia, după cutremurul de 7,8 de luni, care a pus la pământ blocuri la granița Turciei cu Siria și a frânt zeci de mii de destine. Seismul de luni a fost urmat de multe replici, cea mai importantă fiind una de 7,5 pe Richter. Bilanțurile oficiale anunță peste 20.000 de morți în cele două state. În vreme ce Europa spune că solidaritatea nu are granițe, OMS deplânge faptul că lumea a uitat de Siria. În Turcia, 7000 de lucrători din 61 de state participă la operațiunile de salvare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News