„Cutremurele cerești”, auzite în întreaga lume de peste 200 de ani, rămân a fi un mare mister. Cercetătorii nu pot să le explice

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

„Cutremurele cerului” se aud în întreaga lume, dar oamenii de știință nu știu ce sunt acestea.

„Cutremurele” misterioase au fost auzite în întreaga lume de mai bine de 200 de ani, dar oamenii de știință nu au descoperit încă cauza și originea acestor zgomote bizare care vin din cer.

Sunetele ar putea fi confundate cu niște focuri de armă și au fost auzite în mai mult zone, de la Belgia și Japonia până la regiunea Lacurilor Finger din New York. Oamenii de știință au încercat să descopere de unde vin exploziile răsunătoare, propunând teorii precum un meteor care explodează în atmosferă, exerciții militare, explozii de carieră și furtuni sau cutremure îndepărtate. Zgomote similare au fost raportate în timpul unui cutremur din Charleston, Carolina de Sud, în august 1886, care s-au auzit câteva săptămâni după magnitudinea de 7,3, scrie Daily Mail

„Cutremurele cerului” au fost descrise ca un „sunet răgușit” sau „detonații puternice”. Aceste zgomote bizare au fost, de asemenea, numite „Lake Guns” sau „Seneca Guns”, după lacul Seneca din centrul statului New York, care a experimentat, de asemenea, aceste fenomene în 1850.

James Fenimore Cooper, care a locuit în Seneca Lakes în timpul unuia dintre aceste cutremure, a descris experiența în nuvela sa - „The Lake Gun”.

„Este un sunet care seamănă cu explozia unei piese grele de artilerie, care nu poate fi explicat de niciuna dintre legile naturii cunoscute. Este profund, gol, îndepărtat și impunător. Lacul pare să vorbească dealurilor din jur, care trimit înapoi ecourile vocii sale ca răspuns precis”, a scris Cooper.

Oamenii de știință au studiat zgomotele misterioase în anul 2020

În anii care au urmat acestui eveniment aceste zgomote nu au putut fi identificate din cauza momentului lor aleator și nu au fost asociate cu niciun alt eveniment natural. Abia în anul 2020, oamenii de știință au început să folosească date seismice obținute de la EarthScope Transportable Array (ESTA) din 2013. ESTA este o rețea de peste 400 de stații seismice din SUA care detectează cutremure, vulcani și alunecări de teren.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill a făcut referințe încrucișate la datele ESTA cu articole din presă pentru a determina dacă zgomotele au fost cauzate de cutremure.

„În general vorbind, credem că acesta este un fenomen atmosferic – nu credem că provine din activitatea seismică. Presupunem că se propagă prin atmosferă mai degrabă decât prin sol”, a declarat Eli Bird, un cercetător care a fost implicat în acel studiu, pentru Live Science.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel